Dolar

32,5874

Euro

34,8578

Altın

2.495,97

Bist

9.668,37

Roboski nedir? “Roboski katliamı” nerede yapıldı? Roboski olayı ne zaman oldu?

Gündeme gelen “Roboski katliamı” vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Siyasetçiler tarafından zaman zaman gündeme getirilen Roboski nedir? Roboski olayı nedir? “Roboski katliamı” nerede yapıldı?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-08-08 13:11:30

Roboski nedir? “Roboski katliamı” nerede yapıldı? Roboski olayı ne zaman oldu?

Siyasetçiler tarafından zaman zaman gündeme getirilen Roboski olayı nedir? Roboski nerede? “Roboski katliamı” ne zaman yapıldı? İşte Roboski hakkında detaylı bilgiler…

Roboski Katliamı olarak da bilinen Uludere Operasyonu, 28 Aralık 2011 tarihinde gece saatlerinde gerçekleşti. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16 savaş uçaklarıyla operasyon düzenlendi.

Roboski'de kaç kişi öldü?

THK tarafından düzenlenen operasyon sonrasında 34 kişinin öldüğü tespit edildi. Olayda ölenlerin 28'i Encü ailesine mensuptu, Servet Encü ise olaydan yaralı olarak kurtuldu.

roboski-olayi

Türkiye resmî mercileri tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıda ölenlerin Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getiren Kürt kökenli vatandaşların yer aldığı bir kaçakçı kafilesi olduğu belirlendi. Roboski'de neden saldırı oldu?

Genelkurmay Başkanlığı tarafından olay sonrası yapılan açıklamada saldırı için tespit edilen grubun PKK'nın kullandığı yolları kullanması nedeniyle vurulmasına karar verildiği söylenmişti.

 

Haber Ara