Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

GÜNDEM ÖZETİ / 10 Temmuz 2015

GÜNDEM ÖZETİ / 10 Temmuz 2015

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 00:11:44

GÜNDEM ÖZETİ / 10 Temmuz 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iftar programına katılacak.

(İstanbul/20.47)

2- Başbakan Davutoğlu'nun Bosna Hersek ziyareti

- Davutoğlu, Saraybosna'ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Saraybosna'da Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret edecek, Hünkar Camisinde cuma namazı kılacak Davutoğlu, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle bir araya gelecek.

- Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek Başbakan Davutoğlu, Srebrenitsa Ekonomisi'nin Güçlendirilmesi Projesi'nin Bristol Otel'indeki açılış toplantısına katılacak.

- Milli Tiyatro'daki "Srebrenitsa Cehennemi" oratoryosunu izleyecek Başbakan Davutoğlu, Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen Ivanic'in düzenleyeceği iftara iştirak edecek.

(İstanbul/Saraybosna)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde KESK heyetini kabul edecek, ardından partisinin Ümraniye İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftara katılacak.

(Ankara/14.00/İstanbul/20.45)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, MÜSİAD Ankara Şubesinin iftarına iştirak edecek.

(Ankara/20.28)

2- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Altıeylül Gelişim Merkezini ziyaret edecek, Altıeylül Belediyesinin sokak iftarına katılacak.

(Balıkesir/20.00/20.47)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar yapacak.

(Kocaeli/20.42)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde "Yeni Kalkınma Politikası - Ortaklık ve Müşterek Vizyona Doğru" başlığıyla düzenlenecek forumun "Dış, Güvenlik ve Kalkınma Politikası: Karşılıklı İlişki ve Bağımlılık" temalı açılış oturumuna katılacak.

- Çavuşoğlu, oturumda Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı öncelikleri ve kalkınma gündemi hakkında konuşma yapacak. Ardından Hırvat Mevkidaşı Vesna Pusic ile görüşecek olan Çavuşoğlu, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç tarafından kabul edilecek.

(Hırvatistan)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ Biyogaz Üretim Tesisi ile Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali açılışına katılacak.

(Balıkesir/15.00/16.30)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Halepli Bahçe etkinlik alanındaki "Fikir Sofrası" iftarına iştirak edecek.

(Şanlıurfa/ 19.56)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kiraz Belediyesini ziyaret edecek, iftar programına katılacak.

(İzmir/19.00/20.30)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İznik'te esnaf ziyaretinde bulunacak, Kestel Rafet Kahraman Devlet Hastanesinin protokol imza törenine iştirak edecek.

(Bursa/14.00/19.00)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Kayseri Büyükşehir Belediyesince Talas ilçesinde düzenlenecek iftara katılacak.

(Kayseri/20.15)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 10 Temmuz'dan başlayarak ramazan sonuna kadar çatışmalara "insani yardım arası" verilmesi konusunda tüm tarafların teminat vermesine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Sana)

5- Şanghay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi, Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da düzenlenecek.

(Başkurdistan)

EKONOMİ

1- TÜİK, mayıs ayına ilişkin dış ticaret ve sanayi ciro endekslerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

SPOR

1- A Milli Kadın Voleybol Takımı, Rusya'da düzenlenen FIVB Dünya Grand Prix 2. ayak F Grubu ilk maçında Sırbistan ile karşılaşacak.

(Kaliningrad/17.40)

2- Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, İtalya'da süren Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'ndaki üçüncü maçında Slovenya ile karşı karşıya gelecek.

(Lignano Sabbiadoro/22.00)

3- Ümit Milli Kız Basketbol Takımı, İspanya'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda klasman maçında Macaristan ile karşılaşacak.

(Tinajo/19.30)

4- Milli futbolcu Arda Turan, yeni kulübü Barcelona ile sözleşme imzalayıp, Nou Camp Stadı'nda taraftarlara tanıtılacak.

(Barcelona/10.30/12.30)

5- Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'a, tek erkekler yarı final maçlarıyla devam edilecek.

(Londra/15.00)

6- Fransa Bisiklet Turu'nun 7. etabı, Livarot bölgesi ile Fougeres kenti arasındaki 190,5 kilometrelik parkurda yapılacak.

(Livarot/13.40)

7- Spor Toto Süper Lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları izleniyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Haber Ara