Dolar

32,5534

Euro

34,9102

Altın

2.428,27

Bist

9.645,02

GÜNDEM / 26 Kasım 2017

ANADOLU AJANSI

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-26 09:00:31

GÜNDEM / 26 Kasım 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek programa katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Londra'ya hareket edecek.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemer Belediyesini ziyaret edecek, şiddetli yağış ve fırtınadan zarar gören Kumluca ve Finike ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

(Antalya/10.15/11.45/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Adalet ve Medeniyet Derneğince gerçekleştirilecek Mühendislik Buluşması'na katılacak.

(Antalya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Cebel Derneği Genel Kurul Toplantısı'na, DSİ Tesisleri toplu temel atma ve kredi sertifika dağıtımı törenlerine katılacak, AK Parti İl Başkanlığı ile İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret edecek.

(Bursa/13.00-18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'ne katılacak, Valiliği, Belediyeyi ziyaret edecek, Katı Atık Depolama Tesislerinin sorunları hakkında bilgi alacak.

(Artvin/13.00-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığını, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Şanlıurfaspor-Pendikspor maçını izleyecek, Karaköprü Gençlik Merkezi, Çok Amaçlı Spor Salonu ve Atatürk Barajı Kamp Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirecek.

(Şanlıurfa/10.00-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Suudi Arabistan'da düzenlenen Terörizmle Mücadele İslam Askeri Koalisyonu Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ziyaretlerde bulunacak, DSİ Tesisleri toplu temel atma töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasimlerine katılacak.

(Yalova/09.00-10.30/Bursa/13.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü 12'nci Genel Kurul Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi̇ Bakanı Ni̇hat Zeybekci̇, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon Kapanış Töreni'ne katılacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Pakistan'da seçim yasasındaki değişikliği protesto eden göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki gerginlik takip ediliyor.

(İslamabad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'ın Ariş kentinin Bi'r el-Abd ilçesindeki Ravda Camisi'ne cuma günü yapılan terör saldırısıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin kapanış etkinliği Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)


SPOR

1- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki ikinci maçında deplasmanda Ukrayna ile karşılaşacak.

(Kiev/19.00) (Fotoğraflı)

2- Süper Lig'in 13. haftasına Demir Grup Sivasspor-Trabzonspor, Bursaspor-Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa-Atiker Konyaspor, Antalyaspor-Fenerbahçe maçlarıyla devam edilecek.

(Sivas/Bursa/14.00/İstanbul/16.30/Antalya/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TEB BNP Paribas Tenisin Yıldızları Serisi etkinliğinde dünyaca ünlü Rus sporcu Maria Sharapova ile milli sporcu Çağla Büyükakçay, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/16.45) (Fotoğraflı)

4- Hentbolda Avrupa mesaisi.

- Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, D Grubu 9. hafta maçında deplasmanda Fransa'nın Montpellier takımıyla karşılaşacak.

- Erkekler Challenge Kupası 3. tur rövanşında Göztepe, Yunanistan'ın PAOK takımını konuk edecek.

(Montpellier/İzmir/19.00) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 7. hafta, Bornova Beckerspor-İstanbul Üniversitesi, Fenerbahçe-Hatay Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla sona erecek.

(İzmir/12.30/İstanbul/14.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Efeler Ligi'nde sezonun ilk yarısı, İnegöl Belediyespor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray HDI Sigorta-TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik, Afyon Belediyesi Yüntaş-Beşiktaş, Ziraat Bankası-Halkbank, Maliye Piyango-Jeopark Kula Belediyespor karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Bursa/İstanbul/15.00/Afyonkarahisar/Ankara/17.00/19.00) (Fotoğraflı)

7- TFF 1. Lig'in 13. haftasına Ümraniyespor-Altınordu, Eskişehirspor-Çaykur Rizespor, Gazişehir Gaziantep-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarıyla devam edilecek

(İstanbul/13.00/Eskişehir/15.30/Gaziantep/18.00) (Fotoğraflı)

8- Hentbolda Kadınlar Süper Lig'de 10. hafta maçları oynanacak.

9- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 14. hafta maçları yapılacak.

10- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2017 sezonu, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak sezonun 20. yarışıyla sona erecek.

(Abu Dabi/16.00)


ÖZEL HABER

1- Hazine kadın girişimciler için kolları sıvadı

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- "Kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla Hazine destekli kredi kefalet uygulaması kapsamında çalışma başlatıyoruz"

- "Pozitif ayrımcılık yaparak KGF'den kadın girişimcilere pay ayıracağız. Bu konuda kadın sivil toplum kuruluşlarıyla görüşme planlıyoruz"

(Zeynep Akyıl-Ankara)

2- Yollarda karla mücadeleye "kameralı" takip

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "Karayolları Genel Müdürlüğünce açılan Karla Mücadele Merkezi'nde, Türkiye genelindeki 67 bin 559 kilometrelik yol ağı, 7 gün 24 saat kamera ve bilgi sistemiyle anlık takip ediliyor"

- "Karla mücadele kapsamında bu yıl yaklaşık 9 bin 700 personel görev yapacak. 7 bin iş makinesinden 3 bininin üzerinde araç takip sistemi, 250'sinde de kamera bulunuyor"

- "Havalimanlarında karla mücadele hizmetleri kapsamında 259 ileri teknoloji donanımlı özel maksatlı araç kullanılacak. Ayrıca kar mücadele hizmetleri konusunda eğitimli ve deneyimli toplam 500 personel görev yapacak"

(Arife Yıldız Ünal-Ankara)

3- THY "ulaştırma sektörü"nü uçurdu

- BIST 100 endeksinin yüzde 1,60 değer kaybettiği haftada, ulaştırma sektörü endeksi THY hisseleri öncülüğünde yüzde 7,7 değer kazanarak yatırımcısını güldürdü

- İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer:

- "Yılın son döneminde kar marjları yüksek firmalar dikkat çekici olacak. Otomotiv, beyaz eşya, demir çelik gibi sektörler daha ön planda olabilir"

- "BIST 100 endeksinin tekrar güç kazanabilmesi için 106.800 seviyesinin üzerine yerleşmesi lazım"

(Erhan Cihan Ünal/İSTANBUL)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Haber Ara