Dolar

32,5937

Euro

34,7959

Altın

2.496,68

Bist

9.437,65

GÜNCELLEME - Suriye'de sığınmacı kampına hava saldırısı

İdlib'in güneyinde bir sığınmacı kampına düzenlenen hava saldırısında 6 sivil hayatını kaybetti, 35 sivil yaralandıDETAYLAR EKLENDİ

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-26 19:14:02

GÜNCELLEME - Suriye'de sığınmacı kampına hava saldırısı
Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde bir sığınmacı kampına yönelik hava saldırısında en az 6 sivilin yaşamını yitirdiği, 35 sivilin yaralandığı bildirildi.

İdlib'in Maaret el-Numan sivil savunma yetkilisi Ubade Zikre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bin sivilin yaşadığı Maaret el-Numan beldesinin doğusundaki kampın savaş uçakları tarafından hedef alındığını belirtti.

Bombardımanda en az 6 sivilin hayatını kaybettiğini, 35 sivilin de yaralandığını aktaran Zikre, sivil savunma ekiplerinin yaralıları sağlık ocakları ve sağlık merkezlerine götürdüğünü söyledi.

Kampta, Hama kırsalından, İdlib ve Halep'ten gelen sığınmacılar bulunduğunu ifade eden Zikre, çok fazla yaralı olduğu için ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

İdlib'teki sivil savunma yetkilisi Hamid Kuteyni de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esed rejiminin savaş uçağı kampı 3 paraşütlü bombayla hedef aldı." dedi.

Haber Ara