Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

GÜNCELLEME - Afganistan'da Taliban Farah vilayetine saldırdı

Farah'taki askeri birlikler komutanlığı basın danışmanı Nurullah Haliki:- 'İlk belirlemelere göre, saldırılarda il emniyet amiriyle 6 güvenlik görevlisi yaralandı'- 'Çıkan çatışmalarda 8 Taliban üyesi öldürüldü'- İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Daniş:- 'Farah vilayetine takviye birlikler gönderildi, çatışmalar sürüyor'ÖLÜ VE YARALI SAYISI İLE DETAYLAR EKLENDİ

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-15 11:07:04

GÜNCELLEME - Afganistan'da Taliban Farah vilayetine saldırdı
Afganistan'da Taliban militanlarının ülkenin batısındaki Farah vilayetinin merkezine dört koldan saldırdığı bildirildi.

Farah İl Şura Başkanı Farid Bahtavar, militanların, dün gece saatlerinde Farah merkezine saldırı başlattığını açıkladı. Örgütün vilayet merkezini kısmen ele geçirdiğini, valilik, emniyet müdürlüğü ve havaalanını almaya çalıştığını ifade eden Bahtavar, merkezde çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bahtavar, saldırının ardından merkezde yaşayan ailelerin evlerini terk etmeye başladığını söyledi.

- 7 kişi yaralandı

Saldırılarda 7 kişi yaralandı.

Ordunun Farah vilayetindeki basın danışmanı Nurulhak Haliki, ilk belirlemelere göre, saldırılarda il emniyet amiriyle 6 güvenlik görevlisinin yaralandığını belirtti.

Çıkan çatışmalarda 8 Taliban üyesinin öldürüldüğünü kaydeden Haliki, 16 örgüt üyesinin de yaralandığını vurguladı.

Görgü tanıkları, çatışmaların vilayet merkezindeki Emniyet Müdürlüğü yakınında devam ettiğini, ara sıra şiddetli patlama seslerinin de duyulduğunu söyledi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necib Daniş de Farah vilayetine takviye birliklerin gönderildiğini ve çatışmaların sürdüğünün altını çizdi.

- Taliban saldırıları

Son bir ayda Afganistan genelinde saldırılarını artıran Taliban örgütünün, son olarak Faryab, Kunduz, Baglan ve Badahşan vilayetlerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Taliban militanları, son saldırıların ardından Faryab'ın Birlçirag ve Baglan'ın Tala-u Barfak ilçelerinin kontrolünü sağlamıştı.

Diğer yandan örgüt üyelerinin iki gün önce de Kunduz vilayetinin Daşti Arçi ilçesindeki askeri karakola saldırması sonucu 8 asker yaşamını yitirmişti.

Haber Ara