Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

GÜNCELLEME 3 - Van'da tır minibüse çarptı: 8 ölü, 2 yaralı

Van'ın Gürpınar ilçesinde, tırın şerit ihlali yaparak karşı istikametten gelen yolcu minibüsüne çarpması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı - Kazada hayatını kaybedenlerden 3'ünün güvenlik korucusu olduğu öğrenildiDETAYLAR EKLENDİ

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-30 18:00:07

GÜNCELLEME 3 - Van'da tır minibüse çarptı: 8 ölü, 2 yaralı
Van'ın Gürpınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Başkale ilçesinden Van'a giden C.T. idaresindeki 65 EN 541 plakalı minibüsle, karşı yönden gelen M.K'nin kullandığı 65 DH 165 plakalı tır, Gürpınar'ın Güzelsu Mahallesi'nde çarpıştı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kazada, Muzaffer Korkmaz, Cevdet Genco, Cevat Toprak, Cengiz Kokmaz ve Zübeyde Çanak ile kimlik bilgileri henüz belirlenemeyen 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan Sinan Bayhan ile Zübeyid Çevirel ise ambulanslarla Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybedenlerden Cevdet Genco, Cevat Toprak ve Zübeyde Çanak'ın Başkale ilçesine bağlı Çaldıran Mahallesi'nde güvenlik korucusu olarak görev yaptıkları öğrenildi.

Çanak'ın 5 çocuk annesi olduğu ve kendisi gibi güvenlik korucusu eşi Sabahattin Çanak'ın da 2010 yılında elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

- Van Valiliğinden açıklama

Valilikten yapılan açıklamada, kazanın saat 07.00 sıralarında meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sürücü M.K. idaresinde seyir halindeki 65 DH 165 plakalı aracın yolun kaygan olması nedeniyle şerit ihlali yaparak, karşı istikametten gelen C.T'nin kullandığı 65 EN 541 plakalı yolcu minibüsüne çarpması şeklinde gerçekleşen kaza sonucu sürücülerin de aralarında bulunduğu 8 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş, yaralanan 2 vatandaşımız hastanede tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa dileriz."



Haber Ara