Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.298,64

Bist

8.979,58

GÜNCELLEME - 3 Sultangazi'de huzurevinde yangın

Huzurevinde çıkan yangın söndürüldü - Tahliye edilen huzurevi sakinleri binanın kafeterya bölümüne alındı - Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay:- 'Binamız bu akşamdan itibaren aynı hizmeti vermeye devam edecek'BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMALARI EKLENDİ

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-28 13:06:41

GÜNCELLEME - 3 Sultangazi'de huzurevinde yangın
Sultangazi'de huzurevinde çıkan yangın söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, 75. Yıl Mahallesi Gazi Caddesi'ndeki Sultangazi Huzurevi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın nedeniyle olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri ve buradaki çalışanlarca huzurevinde kalan vatandaşlar tahliye edildi. Dışarı çıkartılan huzurevi sakinlerinden bazılarına sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti.

Huzurevinin arkasında bulunduğunu söyleyen görgü tanığı Hüseyin Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, aniden bir parlama gördüğünü ve yangının hızlı bir şekilde binaya yayıldığını anlattı.

Yangının binanın arkasını sardığını ifade eden Polat, "1 dakika içerisinde komple yanar hale geldi. Yangını görür görmez ön tarafa geldim. Giriş kapısının oraya geldiğimde tahliye işlemine başlamışlardı. Ben de yardımcı oldum ve beraber çıkardık." diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Tahliye edilen huzurevi sakinleri ise yangının söndürülmesinin ardından kafeterya bölümüne alındı. Gazetecilere konuşan huzurevi sakinleri, yangın anında çok korktuklarını ifade etti.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da huzurevine gelerek incelemelerde bulundu.

Altunay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı ve can kaybı olmamasının kendilerini sevindiğini ifade etti.

Yangının çıkış sebebinin araştırıldığını söyleyen Altunay, "Çatı katında başladığı söylenen bir yangın. Odalarda fazla bir zarar yok. Yangın sırasında panikle kırılan camlar var. Bina 6 yıllık. 6 asansör ve yangın çıkışları da çalışan bir bina. Yangın sırasında çok çabuk bir transfer söz konusu oluyor." diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin huzurevine yakın bir konumda olmasının da çok büyük avantaj sağladığını kaydeden Altunay, "Şu ana kadar verilen zarar maddi zarardır. Belediye ekipleri, temizlik ekipleri, yenileme ekipleri şu anda burada. İnanıyorum ki hiçbir yaşlımızı başka bir yere transfer etmeden bu akşam kendi odalarında yatıracağız" şeklinde konuştu.

Altunay, bir problem veya şikayet olmadığını belirterek, "Yangın sebebi araştırılıyor. Sigara içen dahi yok. Binanın da yeni olması buna fazla sebebiyet vermiyor. Binamız bu akşamdan itibaren aynı hizmeti vermeye devam edecek. 97 yataklı, 86 yatak doluydu. Ben engelli bir kardeşimizle konuştum. Yangının çok büyük olmaması bizim için avantaj oldu" ifadelerini kullandı.

Haber Ara