Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Güncel Olarak Geri Çağırılan Otomobiller

Otomotiv üreticileri araçlarının satışından sonra da testlerine devam etmekte ve kullanıcılardan gelen bildirimlere istinaden, araçların kritik aksamlarını kontrol etmektedirler.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-29 08:20:27

Güncel Olarak Geri Çağırılan Otomobiller

Bu kontroller esnasında fark edilen problemler, kalite uyumsuzlukları, tehlike yaratabilecek ve aracın ömrünü azaltabilecek durumlarda araçlar satın alan müşterilerden geri toplanmak için çağrılmakta ve onarım veya yenisi ile değişim gerçekleştirilmektedir.
İşte şu anda yürürlükte olan geri çağırmalardan bazıları ve sebepleri:
2020 Volkswagen Passat
Volkswagen Amerika, A.B.D pazarı için üretilen 2020 Passat modellerini geri çağırıyor. Yolcu, ön hava yastığı düzgün katlanmamış olduğundan istenilen hız ve formda
patlamadığı tespit edilmiş. Düzgün katlanmayan hava yastıkları çok güçlü veya çok güçsüz patlayarak yaralanmalara sebep olabiliyor ve A.B.D regülasyonlarına uygun değiller.
Çözüm olarak Volkswagen bu hava yastıklarını ücretsiz şekilde değiştirecek.
2019 Hyundai Tucson
Hyundai Amerika, 2019-2021 arası model numaralarına sahip araçlarında fren hidroliği elektronik kontrol ünitesinde kendi kendine oluşan korozyanlar tespit etti. Düzenlenen
simülasyon ve testlerde bu korozyonun araçlarda kısa devreye sebep olabileceği ve potansiyel olarak bir yangın oluşmasını mümkün kıldığı tespit edildi. Hyundai bu üniteleri ücretsiz olarak değiştirecek. Hyundai bu süre boyunca ise araçların kullanılmamasını öneriyor.
2020 KIA Stinger
KIA Motors, A.B.D.'de satılan Stinger marka araçlarında yakıt pompasının jet ucunda plastik çapaklar tespit etti. Bu çapaklar, yakıt akışını yavaşlatabilmekte hatta akışı durdurarak motora yeterince yakıt ulaşmamasına sebep olabilmekte gibi görünüyor. Bu durum motorun durmasına, istenilen gücü vermemesine ve kazaya sebep olabilir. KIA, aracın bağıntılı tüm parçalarını ücret beklenmeksizin değiştireceğini duyurdu.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara