Dolar

32,5522

Euro

34,8618

Altın

2.426,50

Bist

9.722,09

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü törenle kutlandı

1. Dünya Savaşı yıllarında Rus işgale uğrayan Gümüşhane’nin kurtuluşu sebebiyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-18 18:34:23

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü törenle kutlandı

Anıta Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Kutlama programı ise Belediye Başkanlığı önündeki alanda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle gönderdiği mesajın okunmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Gaziler adına konuşma gerçekleştiren Ali Gürcan Erkan konuşmasının ardından İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri'ye kurtarılmış vatan toprağı verirken bir başka gazi tarafından da Belediye Başkanı Ercan Çimen'e şehrin anahtarı, eski TBMM Başkanı, Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a Vali Kamuran Taşbilek tarafından Türk Bayrağı takdim edildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Hizmet Binası önündeki törende yaptığı konuşmada, bu gün, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'inci yıl dönümünü idrak ederken; bu gururu, bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kurtuluşumuz hepimize kutlu olsun dedi.

Kurtuluş törenleri milletimizin hafızasını tazelemek ve o zorlukları yaşayan atalarımız için empati yapmak gibi çok hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Çimen ; “Unutmamalıyız ki insan topluluklarını millet yapan en önemli değer ortak tarih bilincidir. Bu şuurun tazelenmesi ve kuvvetlendirilmesi için olmazsa olmazlardan biri geçmişi unutturmamaktır.

Al bayrağımızın semalarımızda ebediyen dalgalanması, minarelerimizden ezan sesinin susmaması, memleketimizin kıyamete kadar yaşaması için, millet olarak uyanık olmalıyız. Ancak bu şekilde şehitlerimize şeref borcumuzu ödemiş oluruz.

 Bunun için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi; “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet”  bilincini hiçbir zaman unutmamalıyız.

Kurtuluşumuzun 102'inci.yıl dönüm günü, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, sevgiyi, saygıyı, kardeşliği daha da pekiştirme günüdür. Gün,  paylaşarak, tartışarak ülkeye ve ilimize daha güzel hizmetler sunma becerimizi geliştirme günüdür” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ve alanda bulunanlara zafer yemeği ikramının yapıldığı programda protokol üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterilerini bir süre izledi.

Törene, eski TBMM Başkanı, Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Vali Kamuran Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Ak Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Ak Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Ak Parti Gümüşhane il Başkanı Celalettin Köse, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, güvenlik güçleri, öğretmen ve öğrenciler ile askeri mülki erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldığı tören, Türk bayraklı atlıların geçit yapmasıyla sona erdi.

Kutlama Programları, akşam İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünden Fatih Parkına kadar süren Kurtuluş yürüyüşünün ardından belediye tarafından çorba ikramı ile son buldu.

Haber Ara