Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Gümüşhane Belediyesi’nden örnek çağrı

Gümüşhane Belediyesi, Tarihindeki en büyük sel felaketini yaşayan Sudan halkı için başlattığı yardım kampanyasına katılım çağrısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 20:43:40

Gümüşhane Belediyesi’nden örnek çağrı

Tarihindeki en büyük sel felaketini yaşayan Sudan halkı için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile insani yardım kampanyası başlatıldığına dair resmi web sayfasından bilgi veren Gümüşhane Belediyesi, ‘Sudan Sel Felaketi Yardım Kampanyası'na katılım çağrısında bulundu. AFAD koordinasyonunda yürütülen kampanya kapsamında diğer kamu kurumları tarafından toplanan bağışların AFAD'ın açtığı kampanya hesaplarına yatırıldığı bilgisine yer verildi.  Kampanya bilgilendirme metninde öne çıkan ifadeler ise şöyle:

Coğrafya ve iklim etkilerinin, yetersiz altyapı ve yanlış yerleşimle birleşmesi, Sudan'ı zaman zaman ülke genelini kapsayan sellere maruz bırakıyor. Tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Sudan'a, AFAD koordinasyonu ile Türkiye el uzatıyor. Nil Nehri'nin taşması sonucu oluşan sel felaketi nedeniyle, Sudan'ın 16 eyaletinde yaklaşık 41 bin ev yıkıldı. Yaklaşık 400 bin kadar insan afetten doğrudan etkilendi. Sel, yaklaşık 65 bin aileyi acil yardıma muhtaç bıraktı. Afetzedeler, öncelikle barınma, sağlık, eğitim ve beslenme hizmetlerine ihtiyaç duyuyor. AFAD'ın Sudan'a 6 yılda yaptığı insani yardımların tutarı 14.4 milyon dolara aştı.

 Siz de ‘Sudan' yazıp 1866'ya göndererek afetzedelere 10 lira katkıda bulunabilir ya da AFAD internet sitesi üzerinden kredi kartınızla istediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz.   

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara