Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

'Önemli olan bu vatanın bağımsızlığını sağlayacak, aklını kiraya vermeyen nesiller yetiştirebilmek. Çünkü biz 15 Temmuz'da bunun acısını çektik'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-19 15:09:32

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Önemli olan bu vatanın bağımsızlığını sağlayacak aklını kiraya vermeyen nesiller yetiştirebilmek. Çünkü biz 15 Temmuz'da bunun acısını çektik." dedi.

Tüfenkci, Doğanşehir Hüsne Küçük Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu hatırlatarak, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.

Vatanın şehit kanlarıyla kurulduğunu belirten Tüfenkci, eğitim, çalışma ve gayretle ülkenin yükseleceğini vurguladı. Dünya milletleri arasında Türk milletinin hak ettiği yere getireceklerinin altını çizen Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Eğitim çok önemli, kız çocuklarımızın eğitimi çok çok önemli. Onlar anne onlar geleceğimizin teminatı, gelecek nesillerin teminatı. Onun için eğitimli olmaları, kendilerini yetiştirmeleri bu vatana katkı sunmaları her şeyden önemli."

Gençlerin dünyayla rekabet edebilmesinin gerekliliğine değinen Bakan Tüfenkci, gelecek nesilin vatanını, milletini seven insanlar olarak yetişmesi ve mücadelesini başı dik olarak her alanda vermesi gerektiğini söyledi.

Bireylerin insani değerlere sahip olmasının önemine dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Önemli olan vatanı, milleti için varını yoğunu ortaya koyabilmek. Önemli olan bu vatanın bağımsızlığını sağlayacak, aklını kiraya vermeyen nesiller yetiştirebilmek. Çünkü biz 15 Temmuz'da bunun acısını çektik. Nice gençlerimiz aklını çalıştıramadığı için aklını kiraya verdiği için adeta programlanmış, ele geçirilmiş bilgisayarlar gibi düğmeye bastığında kendi anne babasına, akrabasına, yakınlarına kurşun yağdırabilecek kadar alçalan, bomba atabilecek kadar alçalan bir neslin de yetişmesini doğrusu istemiyoruz. Onun için memleket sevdası onun için insan sevdası onun için devlet sevdasının ne kadar önemli olduğunu bilinci içerisinde nesiller yetiştirmemiz lazım."

- "İmam hatip liseleri kendi markasını oluşturdu"

İmam hatip liselerinin dini ve ahlaki değerleri yerine getirmekle birlikte Türkiye'de önemli eğitim başarılarını da yakalamış kurumlar olduğunu belirten Bülent Tüfenkci, "Kimi zaman devlet düşmanı ilan edildi kimi zaman olması gereken gibi Milli Eğitim'e bağlı bir okul olarak kabul edildi kimi zaman da çok çok abartıldı. Onun için günümüzde imam hatip liseleri de kendi markasını oluşturmuş okullar olarak eğitim hayatına devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer katılımcılar lisenin temelini birlikte attı.



Haber Ara