Dolar

32,4957

Euro

34,8199

Altın

2.489,41

Bist

9.539,26

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Bitlis'te:

' (Halk oylaması) 16 Nisan'da Türkiye yol ayrımına doğru gidiyor. Birileri güçlü Türkiye olmasını istemiyor. Türkiye'nin güçlenmesinden korkuyorlar. Biz onlara inat korkusuzca sandıklara gideceğiz ve hep birlikte 'evet' mührünü basacağız'- 'Bir kez daha bankaları uyarıyoruz. Biz Kredi Garanti Fonu'nu getirdik 'onlar kefil olacak dedik' ama bazı bankalar hala bunu anlamamış, benim küçük e

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 16:57:18

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Bitlis'te:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, nisan ayında yapılacak halk oylamasına ilişkin, "16 Nisan'da Türkiye yol ayrımına doğru gidiyor. Birileri güçlü Türkiye olmasını istemiyor. Türkiye'nin güçlenmesinden korkuyorlar. Biz onlara inat korkusuzca sandıklara gideceğiz ve hep birlikte 'evet' mührünü basacağız." dedi.

Bakan Tüfenkci, Bitlis'teki programı kapsamında Tatvan ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

AK Parti olarak 81 ilin huzur, mutluluk ve refahı için mücadele ettiklerini, tüm engellemelere rağmen bu ülkedeki insanların kardeşliği ve dostluğu için iradelerini ortaya koymaya devam edeceklerini vurgulayan Tüfenkci, hükümetleri döneminde dev yatırımların yapıldığını DAP ve GAP eylem planlarını hayata geçirerek uygulamaya koyduklarını söyledi.

Bitlis'in de içinde bulunduğu 23 ilde Cazibe Merkezleri Programı'nı ilan ettiklerini ve kentte ilk etapta 6 bin kişinin istihdamının öngörüldüğü, 1 milyar 200 milyon liralık 71 yatırım başvurusunun yapıldığını anımsatan Tüfenkci, bu başvuruların yüzde 50'sinin yatırıma dönüşmesi durumunda kentin çehresinin değişeceğini kaydetti.

"Bu bölgede nasıl terörü bitireceksek, her türlü terör örgütüyle sonuna kadar mücadele ediyorsak, PKK'nın, FETÖ'nün, DEAŞ'ın DHKP-C'nin inlerine giriyorsak, bölgemizdeki illerin de ilçeleriyle birlikte kalkınmasını sağlayacağız." diyen Tüfenkci, Türkiye'ye sadece milletin istikamet çizebileceğini, milletten başkasının bunu yapmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

- "Bir kez daha bankaları uyarıyoruz"

Tüfenkci, 15 Temmuz'da milletin devletine sahip çıktığını, uçaklara, silahlara, tanka, topa karşı göğsünü siper ettiğini, meydanları doldurarak iradesini ortaya koyduğunu anlattı ve şöyle devam etti:

"Biz esnafı da büyüteceğiz. Bunun için hükümet olarak esnafın taleplerini karşılama noktasında gece gündüz demeden çalışıyoruz. Onlar konuşuyor biz yapıyoruz. Esnafımızın finansmana erişimi konusunda yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırdık. Bazı bankaların kredi vermede yaşattığı sıkıntıları biliyoruz. Bir kez daha bankaları uyarıyoruz. Biz Kredi Garanti Fonu'nu getirdik 'onlar kefil olacak dedik' ama bazı bankalar hala bunu anlamamış benim küçük esnafıma, kobilerime güçlük çıkarıyor. Üzerlerine gidiyoruz. Hep birlikte bunu da aşacağız. Biz, artık bürokratik engellerle esnaf tüccarımız zaman kaybetmesin, Türkiye hızlansın istiyoruz. Pasaportu güçlü Türkiye olsun istiyoruz. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istiyoruz. Artık Ankara'nın aldığı kararlar buraya aynı gün ulaşsın istiyoruz. 2016 yılında ekonomide bazı kararlar aldık uygulamalarını ancak yeni görüyoruz."

- "16 Nisan'da Türkiye yol ayrımına gidiyor"

Türkiye'nin ekmeğini büyütme sevdasında, vatana, millete sahip çıkma derdinde olduğunu, ihracatçıların talep ettiği bütün teşvikleri hayata geçirdiklerini ifade eden Tüfenkci, şimdi üretme ve istihdam yaratma, çalışma zamanı olduğunu, bunun için gerekli tüm teşvikleri uyguladıklarını aktardı.

Tüfenkci, bölgede saklı kalan turizm cennetlerinin olduğunu, güvenliği sağladıktan sonra kısa zamanda bölgenin, ülkenin parlayan yıldızı haline geleceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bir ülkede istikrar olmasa, güven olmasa hiçbir şey olmaz. Bu nedenle ekonomideki istikrarı önemsiyoruz. AK Parti olarak 14 yıldır siyasi iktidarı yakaladık. Milletimize ne zaman gitsek bizim önümüzü açtı bize güven verdi. Bundan sonra da tek belirleyici millet olsun istiyoruz. Vesayet odaklarıyla mücadele ede ede neredeyse şeytan taşlamaktan Kabe'yi tavaf edemez duruma geldik. 16 Nisan'da Türkiye yol ayrımına doğru gidiyor. Şimdi birileri güçlü Türkiye olmasını istemiyor. Türkiye'nin güçlenmesinden korkuyorlar. Biz onlara inat korkusuzca sandıklara gideceğiz ve hep birlikte 'evet' mührünü basacağız. Biz istikrar, güçlü millet, bayrak, vatan için elbette ki 'evet' diyeceğiz. Tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatan için bu coğrafyada kardeşliğin huzurun temini için 'evet' diyeceğiz. Bu sistemde milletin inançlarıyla değerleriyle alay edenler bir daha bu coğrafyada iktidar olamayacaklar. Birliği, uzlaşmayı beraberinde getiriyor. Koalisyonlarla bu ülkenin enerjisini heba etmeyeceğiz."

16 Nisan'da bir partiye oy verilmeyeceğini, Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını ifade eden Tüfenkci, "Ne zaman Cumhurbaşkanımız 'one minute' dedi o zaman işler değişti. Türkiye'ye karşı algı operasyonları başladı. Ne zaman IMF borcunu ödedi, bunların hepsi alttan alta provokasyonlara başladılar. Gezi olaylarını düzenlediler." dedi.

- "Avrupa Birliği kendi içinde 28 Şubat'ı getirdi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise sistem değişikliğiyle çift başlılıktan tek başlı sisteme geçeceklerini belirterek, "28 Şubat'ı yaşadık bu ülkede 30 yıl geriye gittik. Ama şimdi Avrupa Birliği kendi içinde 28 Şubat'ı getirdi. Türkiye'nin yükselişini önleyemeyecekler. Türkiye'nin gelecekte nerelere geleceğini çok iyi gördüler. Avrupa dağılırken Türkiye gerçek değerini bütün dünyaya gösterecek." ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, programın ardından kentten ayrıldı.


Haber Ara