Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

Gültekin Avcı tahliye edildi

'Paralel Yapı' soruşturması kapsamında 9 ay hapis yatan eski savcı Gültekin Avcı, tahliye edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 05:09:20

Gültekin Avcı tahliye edildi

Ajanslarda yer alan bilgide; 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY), Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik 22'si tutuklu 81 sanığın yargılandığı davada, içlerinde eski savcı Gültekin Avcı'nın da olduğu üç kişi tahliye edildi. 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla tutuklanan Gültekin Avcı, 9 aydır cezaevinde bulunuyordu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kapalı duruşmaya, sanıklar ile avukatları katıldı. Daha önceki celselerde verilen ara karar gereği kapalı yapılmasına karar verilen ve bir haftalık süre boyunca bugün üçüncüsü yapılan duruşmada, 10 bin 529 sayfalık iddianamenin okunmasına devam edildi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık ve sanık avukatlarının talepleri alındı. Söz alan tutuklu sanık ve avukatları, tahliye kararı verilmesini istedi.  Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Gültekin Avcı, Muhammet Yasin Akyar ve Sinan Karataş'ın tahliyesine hükmetti. 

Diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştıran heyet, sanıklardan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan hakkında ise yakalama kararı çıkardı. Duruşma, 2-3-4 Ağustos'a ertelendi.

Haber Ara