Dolar

32,5327

Euro

34,8642

Altın

2.475,33

Bist

9.530,47

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2)- 'Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmamız, fitnecilere, fesatçılara, provokatörlere fırsat vermememiz gerekiyor. Bugüne kadar saflarını sıkı tutan, milletimizin önümüzdeki dönemde de aynı dirayeti göstereceğine inanıyorum'- 'Sorumluluğumuz, sadece kendimizle sınırlı değil, geleceğini bizimle birlikte gören, bölgemizdeki ve dünyadaki yü

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-05 13:26:52

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açılış töreni
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmamız, fitnecilere, fesatçılara, provokatörlere fırsat vermememiz gerekiyor. Bugüne kadar saflarını sıkı tutan, milletimizin önümüzdeki dönemde de aynı dirayeti göstereceğine inanıyorum." dedi.

Erdoğan, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, bir ülkede devlet ve millet ne kadar bütünleşirse hedeflere ulaşmanın da o derece kolaylaşacağını söyledi.

Hükümetleri döneminde hayata geçirdikleri sosyal yardımlarla eğitim, sağlık, ulaşım hizmetleriyle güvenlik konusunda gösterdikleri kararlılıkla bu bütünleşmeyi sağlamayı başardıklarını anlatan Erdoğan, terör örgütlerine pabuç bırakmayan, 15 Temmuz'da darbecilerin karşısına dikilen, siyasette ve ekonomide oynanan nice oyunları bozan bir ülke haline yine bu sayede geldiklerini ifade etti.

Erdoğan, bunu birlikte yaptıklarını belirterek, "Meydanlara beraber çıktık. Birileri gibi tankları görüp ondan sonra Bakırköy Belediyesi'ne kaçmadık. SSK'da genel müdür, böyle bir görevdeyken doktorun verdiği ilaçların, 5 ilaç verdiyse birisiyle ikisiyle değil, tüm eczaneleri halkımızın emrine amade kıldık, ilacını gitsin buralardan alsın dedik." diye konuştu.

Şimdi önlerinde 2023 hedeflerinin olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bizi bu hedeflerimizden uzaklaştırmak için her türlü kumpas kuruldu. Her şeye rağmen hedeflerimize doğru yürüme kararlığımızdan asla vazgeçmedik, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirası, işte bu hedef üzerinde inşa edeceğimiz 2053 ve 2071 vizyonları olarak görüyoruz. Devletimizle milletimiz arasındaki o güçlü bağ, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan en önemli umut kaynağımızdır. Bin yıldır yaşadığımız bu coğrafya bize sadece yaşayacak bir ev değil aynı zamanda insanlık tarihinin en büyük medeniyetlerinin birikimini de bırakmıştır. Sorumluluğumuz, sadece kendimizle sınırlı değil, geleceğini bizimle birlikte gören, bölgemizdeki ve dünyadaki yüzlerce milyon insanın beklentilerine de karşılık vermek mecburiyetindeyiz. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor."

- "Yardımda dünyanın bir numarasıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bireyler kamu görevlileri, ticari veya gönüllü kurumlar olarak ellerindeki imkanları bu yönde seferber etmeleri gerektiğini anlatarak, "İşte dünyadaki garip gureba, fakir fukaranın olduğu ülkeler en az gelişmiş ülkelerde yardımda milli gelire oranla dünyanın bir numarası hangi ülke biliyor musunuz? Türkiye. ABD ikinci sırada diğerleri arkada geliyor, biz böyle bir ülkeyiz." dedi.

Türkiye'nin herkesin kendi gücü ve kabiliyeti oranında bu büyük seferberliğe katkısı bulunması gereken bir dönemden geçtiğini vurgulayan Erdoğan, "Unutmayın, kazanırsak hep birlikte kazanacak, kaybedersek hep birlikte kaybedeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, geçen 16 yılda 3 kat büyüttükleri Türkiye'yi gelecek dönemde 2 kat daha büyüttüklerinde 2023 hedeflerine ulaşacaklarına dikkati çekerek,İşte o zaman hep birlikte farklı bir seviyeye, farklı bir lige çıkacaklarına vurgu yaptı.

-"Provokatörlere fırsat vermememiz gerekiyor"

Bu yeni Türkiye'nin kendisiyle birlikte bölgesindeki ve dünyadaki herkes için yepyeni bir dönemin kapılarını aralayacağını belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunun için bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmamız, fitnecilere, fesatçılara, provokatörlere fırsat vermememiz gerekiyor. Bu güne kadar saflarını sıkı tutan, milletimizin önümüzdeki dönemde de aynı dirayeti göstereceğine inanıyorum. Bu duygularla açılışını yaptığımız Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun bir kez daha ülkemize ve engelli evlatlarımıza hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Okulu İstanbulumuza armağan eden Nihat (Özdemir) Bey'e, değerli evlatlarına, Özdemir ailesine tekraren teşekkür ediyorum."

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Fahrettin Altun ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir katıldı.

Programdan önce alana gelen engelli vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, açılışın ardından ise beraberindekilerle okulu gezdi.

(Bitti)

Haber Ara