Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Gülerce'den Cemaat'e sert PKK eleştirisi

Hüseyin Gülerce, Cemaat'e yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarını sert bir dille eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-10 04:18:30

Gülerce'den Cemaat'e sert PKK eleştirisi

Star Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, bugünkü "Zaman, cami yakan PKK'yı kolluyor" başlıklı yazısında Diyarbakır'daki çatışmalarda Kurşunlu Cami'nin yanması olayında PKK'yı kolladığını öne sürdüğü Zaman Gazetesi'ne ve Fethullah Gülen'e sert eleştiriler yöneltti. Artık hiç tereddüdüm kalmadı, Erdoğan düşmanlığı F. Gülen'i haince duruşlara savurdu, ifadesini kullanan Gülerce, "Zaman gazetesine ne oluyor? Zaman, Salı günü “Dün Tahir, Bugün Tarih” manşetiyle çıktı" tepkisinde bulunarak, "İşte bunun için artık toplumun büyük çoğunluğu, F. Gülen'in, Türkiye'nin düşmanlarına taşeronluk yaptığına inanıyor..." dedi.

İşte Hüseyin Gülerce'nin yazısından bir bölüm:

Bugünleri de mi görecektik? Milletin değerlerini savunan kürsü olmakla övünen Zaman gazetesi, Diyarbakır'daki tarihi camii yakan PKK'lıları korumaya çalışıyor. İnanılacak gibi değil, Samanyolu televizyonuna “Tek Türkiye” dizileri çektirerek yıllarca PKK düşmanlığını kimselere bırakmayan Fethullah Gülen'in kimyası, nasıl böylesine bozuldu? Artık hiç tereddüdüm kalmadı, Erdoğan düşmanlığı F. Gülen'i haince duruşlara savurdu.

Türk askeri, Türk polisi canını dişine takmış aylardır bölücü terör örgütü militanları ile hem de göğüs göğse mücadele ediyor. Yaralılarımız, şehitlerimiz var. Temmuzdan bu yana içerde ve dışarıda 2 binden fazla terörist etkisiz hale getirilmiş. PKK yeni bir direnme stratejisine dönmüş, dağdaki militanlar ilçelere, şehirlere inmiş, sokaklarda, mahallelerde, “öz yönetim kurma” adına hendekler kazıyor, barikatlar kuruyor ve güvenlik güçlerimizle çatışıyor. Devlet de, sokağa çıkma yasağı ilan ederek kamu güvenliğini, vatandaşın huzurunu sağlamaya çalışıyor. HDP ve PKK'nın yayın organları ise yalanlara sarılarak devleti, hükümeti, Cumhurbaşkanını suçluyor.

Bunun son örneğini Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri olan Sur ilçesindeki 500 yıllık Fatih Paşa (Kurşunlu) camiinin PKK militanları tarafından yakılmasında gördük.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Meclis çatısı altında korkunç bir yalana sarıldı:

“Kurşunlu Camisi'ni kim yaktı? Faili yok. Mahalledeki basın mensupları da dâhil olmak üzere bütün görgü tanıklarının söylediği tek şey var. Kurşunlu Camii'nin havadan bombalandığı yönündedir. Sur Mahallesi'ndeki gençlerin helikopteri yok. Kimin helikopteri var? Devletin...”

Diyarbakır Müftüsü, caminin PKK karargâhına dönüştürüldüğünü, bu bölgede camilerin çoğunun PKK tarafından eylemlerde kullanıldığını, bölgede 3 aydır ibadet yapılamadığını belirterek, “Kurşunlu Camisi PKK saldırılarında zarar gördü. İddia edildiği gibi havadan bir müdahale yok, içeriden yakıldı” diyor. Düşünebiliyor musunuz, Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu, AK Parti'nin iktidar olduğu bir Türkiye'de, camileri devlet yakacak... Hem de tarihî cami, herkesin gözü önünde helikopterden bombalanacak... Buna kim cür'et edebilir?

Ne dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Balkanlardaki ata yadigarı camileri ihya etmeye çalışırken, dünyanın dört bir yanında ezan sesini yükseltmeye çalışırken, Diyarbakır'da cami yakan, ezan susturan bir örgütün bu ortak geçmişte yeri yoktur, ortak geleceğimizde de yeri olamaz.”

Tamam, PKK'nın yayın organı gibi çıkan Özgür Gündem gazetesi; “Sur'da tarihî Paşa Camii, saray çetelerince barbarca ateşe verildi. AKP Sur'da tarihi mirası katlediyor” diye yazabilir. Ama Zaman gazetesine ne oluyor?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara