Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Güler Sabancı'nın 'The Global Compact' üyeliği 3 yıl uzatıldı

Güler Sabancı'nın 'The Global Compact' üyeliği 3 yıl uzatıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 15:26:22

Güler Sabancı'nın 'The Global Compact' üyeliği 3 yıl uzatıldı
Birleşmiş Milletler'in en üst düzey danışma kurulu The Global Compact'ın (Küresel İlkeler Sözleşmesi) Yönetim Kurulu üyesi olan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın üyeliği, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından 3 yıl süreyle uzatıldı.

Sabancı Holding açıklamasına göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Güler Sabancı'nın üyeliğinin 2018'e kadar uzatıldığını bildirdiği mektupta, Sabancı'nın bu inisiyatife yaptığı katkılara ve gösterdiği bağlılığa dikkati çekti.

The Global Compact Yönetim Kurulu'nun ilk Türk üyesi olan Güler Sabancı, üyeliği kapsamında The Global Compact İlkeleri'nin hayata geçirilmesi doğrultusunda üst düzey stratejik danışmalık yaptığı gibi, söz konusu ilkelere yönelik uygulamaların takip edilmesine ve Birleşmiş Milletler'in iş dünyasında iş birliğinin artırılmasına katkı sağlayacak çalışmalarda da yer alıyor.

The Global Compact, 25 Haziran'da on beşinci yılını kutlayacak. 130'u aşkın ülkede, iş dünyası, sivil toplum, çalışma ilişkileri ve işveren temsilcilerinden oluşan 10 binin üzerinde katılımcısıyla dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan The Global Compact, Birleşmiş Milletler'in en üst düzeydeki danışma organı olarak görev yapıyor.

Güler Sabancı ile birlikte yönetim kurulunda görev alan diğer üyeler arasında Unilever Üst Yöneticisi (CEO) Paul Polman, BASF SE Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Bock, Bank of America Yönetim Kurulu Başkanı Charles O.Holliday, Milletlerarası Ticaret Odası (International Chamber of Commerce) Genel Sekreteri Jean-Guy Carrier, Fuji Xerox Direktörü Toshio Arima gibi isimler yer alıyor. Aday Komitesi ve yerel organizasyonların önerileriyle oluşturulan yönetim kurulu üyesi adaylarının ataması Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından yapılıyor. 31 kişilik kurul dünyanın tüm bölgelerini ve çok çeşitli iş kollarını temsil ediyor.

- Güler Sabancı'nın diğer uluslararası üyelikleri

Açıklamaya göre, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi olan Güler Sabancı, ayrıca European Round Table of Industrialists'in de 2007'den bu yana ilk kadın üyesi. Sabancı, Dünya Ekonomik Forumu International Business Council'in ilk Türk üyesi olmasının yanı sıra Yönetim Kurulu'nda da görev yapıyor.

Güler Sabancı, ayrıca Siemens AG Yönetim Kurulu'nda, Birleşmiş Milletler Global Compact Yönetim Kurulu'nda ve MIT Energy Initiative'in Uluslararası Danışma Kurulu'nda da görev alıyor.

2007 yılında Birleşmiş Milletler the Global Compact İlkeleri'ne imza atan Sabancı Holding, 2009 yılında tüm dünyadan temsilcilerin bir araya geldiği Yerel Ağ Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

The Global Compact Türkiye Yürütme Kurulu üyesi de olan holding, ayrıca 2011 yılında UN Women ve UN The Global Compact'in ortak inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirisi'ni imzalayan ilk Türk şirketi de oldu.

2000 yılında başlatılan Birleşmiş Milletler The Global Compact girişimi ise, Birleşmiş Milletler bölge ofisleri, çalışma örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve hükümetlerle iş dünyasını bir araya getirerek insan hakları, işçi standartları, çevre ve yolsuzlukla ilgili alanları kapsayan on evrensel ilkeyi geliştirmeyi amaçlıyor.

The Global Compact, şirketleri de kendi etki alanları içinde, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında temel bazı ilkeleri benimsemeye, desteklemeye ve hayata geçirmeye çağırıyor.

Haber Ara