Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

'Gülen'le görüşmem Erdoğan'ın talimatıydı'

Davutoğlu, 'Başbakanımız Sayın Erdoğan'ın bilgisi ve izni doğrultusunda Gülen ile görüştüm.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-12 16:42:37

'Gülen'le görüşmem Erdoğan'ın talimatıydı'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, darbe komisyonunun sorularına yanıt verdi.

Davutoğlu'nun, TBMM Araştırma Komisyonu'na yanıt verdiği 71 sayfalık metine NTV'den Deniz Kilislioğlu ulaştı.

Davutoğlu, Fetullah Gülen ile o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile görüştüğünü söyledi.

Ahmet Davutoğlu, Fethullah Gülen ile görüşmesinin gerekçesini şöyle aktardı;

“2013 BM Genel Kurulu toplantısına seyahatim öncesinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız değerlendirmede, bu yapının gittikçe artan bir şekilde Türkiye karşıtı çevrelerce kullanılmaya müsait hale gelmesi hasebiyle, Gülen'in daha önce yapılan çağrılar çerçevesinde Türkiye'ye getirilerek kontrol altına alınmasının gerekli olduğu kanaatine vardık.

"ERDOĞAN'IN TALİMATI İLE ABD'DE GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜM"

Sayın Başbakanımızla yaptığımız bu değerlendirme neticesinde ve talimatı doğrultusunda, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'de bulunduğum sırada, Gülen'le bir görüşme gerçekleştirdim.

Gülen ile Eylül 2013'te gerçekleştirdiğim görüşme kişisel bir tercih sonucunda veya bir yakınlık gösterisi mahiyetinde şahsi bir ziyaret olmayıp Başbakanımız Sayın Erdoğan'ın bilgisi ve izni doğrultusunda, 7 Şubat sonrasında, sözkonusu yapı mensuplarının o döneme kadar düşündüğümüz bir sivil toplum örgütü olmanın ötesinde, devlet iradesinden bağımsız ve devlet hiyerarşisi dışında bir yapılanma içerisinde olduğu kanaatimizin oluşması üzerine, muhatabına somut mesajları doğrudan iletmek amacına matuftu.

"GÜLEN'İ UYARDIM"

Bu görüşmede Sayın Başbakanımızla gerçekleştirdiğimiz istişare çerçevesinde açık bir şekilde gerekli uyarılarda bulundum. Ülkemize dönüşümde bu görüşmeyi ve edindiğim intibayı Sayın Başbakanımıza aktardım.

"KENDİSİYLE DAHA GÖRÜŞMEDİM"

Bu görüşme dışında, kendisiyle başka hiçbir görüşmem olmamıştır."

Haber Ara