Dolar

32,5567

Euro

34,8942

Altın

2.434,61

Bist

9.645,02

Gülen'in ve HDP'li isimlerin içinde olduğu 130 kişi için 'vatandaşlıktan çıkarma' ilanı!

Resmi gazetede yayınlanan ilanda Fethullah Gülen'in yanı sıra HDP'li Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer de var.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-05 10:05:38

Gülen'in ve HDP'li isimlerin içinde olduğu 130 kişi için 'vatandaşlıktan çıkarma' ilanı!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı, FETÖ lideri Fethullah Gülen ve HDP'li iki isim Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer'in de aralarında bulunduğu 130 kişi için 'vatandaşlıktan çıkarma' ilanı yayınladı.

NE ANLAMA GELİYOR?

Resmi gazetede yayınlanan ilanda 'Söz konusu isimlerin 3 süre içinde ülkeye dönmezlerse vatandaşlıktan çıkartılacağı' belirtildi.

GÜLEN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILIRSA İADESİ İSTENEMİYOR

Normal şartlarda bir kişi vatandaşlıktan çıkartıldığında iadesi istenemiyor. Peki Gülen'in 'iade' süreci ne olacak? Konu ile ilgili değerlendirmelerde o aşamadan sonra Erdoğan'ın dillendirdiği 'Siz vermiyorsanız, bizden de alamayacaksınız' politikasının devreye gireceğine dikkat çekiliyor.

CHP TEPKİLİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da bu hamleyi eleştirdi ve şunları söyledi:

"Gülen, demokrasimize darbe teşebbüsünde bulunmak suretiyle zaten vatandaşlıktan çıkmıştır ruhen ve beynen. Ama siz Gülen'in Türkiye'ye iadesini, olur ki birisi şaşar da verir diye, engellemek için bulacağınız en iyi çözümü buldunuz. Hükümeti tebrik ediyorum. Olsa olsa Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi anca böyle engellenirdi, Hükümet bunu sağladı. Gülen'in Türkiye'ye iadesini bu Hükümet istemiyor. Recep Tayyip Erdoğan Gülen'in Türkiye'ye iadesini istemiyor. Hakikaten istiyor olsa böyle bir duyuru ilana çıkarılmaz. Bu şu demek; 'Ben seni vatandaşlıktan çıkaracağım kardeşim. İşine bak, benden uzak dur. Fethullah Gülen'den hesap sormak zorunda bu hükümet. Gülen'den sorarken kendi içindeki Bylock'çulardan ve darbecilerden de hesap sormak zorunda."

BAHÇELİ'DEN UYARI

Grubunda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Gülen'in de içerisinde bulunduğu 130 kişi için vatandaşlıktan açıklama konusundaki ilana ilişkin açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

"15 Temmuz'un hesabı ya sorulacak, ya sorulacaktır. Aralarında Pensilvanyalı hoca görünümlü hainin de bulunduğu 130 kişinin Türk vatandaşlığından çıkarılacağı ilan edilmiştir. Bunda acele etmek mantıklı değildir, çünkü mutlaka 15 Temmuzun diyeti alınmalı, ihanetin bedelleri ödetilmelidir."

BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA


Adalet Bakanı Bozdağ "Gülen'in vatandaşlıktan çıkarılması ABD'den iadesine engel değil. Türkiye'nin yargılama hakkı mahfuzdur" dedi.

Haber Ara