Dolar

32,5733

Euro

34,6669

Altın

2.520,86

Bist

9.524,59

Gülen'in teklifine Erbakan Hoca'dan sert cevap

Milli Görüş lideri Erbakan Hoca ile Gülen arasında hiçbir zaman uyuşma olmadı. Gülen'le irtibatı olmayan tek lider Erbakan ile FETÖ lideriyle arasında geçen çarpıcı diyalog ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-05 17:17:48

Gülen'in teklifine Erbakan Hoca'dan sert cevap

Milli Görüş hareketini ve Erbakan Hoca'yı yakından takip eden gazeteci Fehmi Çalmuk, HÜRSES gazetesindeki köşe yazısında Fethullah Gülen ile Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan arasında geçen bir olaya dikkat çekti.

15 Temmuz darbe girişminde FETÖ'nün gizlice devleti ele geçirme planlarının ortaya çıkmasıyla birlikte daha da anlam kazanan olay nasıl yaşandı?

GÜLEN'İN KAŞLARI ÇATILDI

Erbakan Hoca'nın yeni ortaya çıkmaya başlayan Fethullah Gülen'i tanımak amaçlı İzmir'e yaptığı bir seyahat şöyle anlatılıyor:

"Yıl 1966… Erbakan, masonluğu ayyuka çıkmış Demirel'in AP içinde dindar ve mukaddesatçıları tasfiye etmeye hazırlandığı bir dönemde İTÜ'de hocalık yaparken TOBB içinde Sanayi Odası başkanıdır. İzmir'e gittiğinde Buca Dokuz Çeşmeler'deki Nurcuların kampını ziyaret etmişti. Fethullah Gülen öğrencilerin başındaydı. Erbakan, parti kurma fikrinden bahsetti. Gülen'in kaşları birden çatıldı. 'Ben siyasete girmem. Siz de girmeyin. Beraber talebe yetiştirelim. Siz üniversitede hocasınız, asistan yetiştirerek, siyasetle değil devleti içeriden fethedelim, eleman yetiştirelim' dedi.

''OLMAZ ÖYLE ŞEY''

Necmettin Erbakan birden ayağa kalkarak şöyle dedi: "Olmaz öyle şey. Bu iş yapılacaksa çıkılır siyasette yapılır. Senin dediğin gibi içeriden gizli, illegal yollarla böyle bir şey yapılmaz, devlet de bundan rahatsız olur. İslami de değil."

Haber Ara