Dolar

32,4951

Euro

34,7517

Altın

2.487,36

Bist

9.492,23

'Gülen'in iadesi için yazışmalara başlandı'

Adalet Bakanı Kenan İpek, Gülen'in ABD'den iadesi için yazışmalara başlandığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 17:08:35

'Gülen'in iadesi için yazışmalara başlandı'

Fetullah Gülen'in iadesinde finale yaklaşıldı. ABD ile yazışmalara başlandığı anlatan Adalet Bakanı İpek, "Sonsuza kadar oturma izni yok. Kırmızı Bülten çıkıp, oturma izni iptal edilirse derhal yakalanır" dedi.

Fatih Dağıstanlı'ya konuşan Bakan İpek, "Gülen'in sonsuza kadar Amerika'da oturma izni yoktur. Neticede Türkiye'de vatandaş. İnterpol'den Kırmızı Bülten çıkıp, oturma izni dolarsa ya da iptal edilirse derhal yakalanır ve iade edilir" dedi. İpek, Gülen hakkında son sürat iade ve kırmızı bülten çalışmalarının yapıldığını da vurguladı.

ABD İZNİ BİTİYOR

'FETÖ lideri' Gülen'in oturma izninin iptaline dair yasal çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden İpek, Gülen hakkında mahkemelerden gelen yazıları değerlendirdiklerini bildirdi. İpek, "Evraklardan biri geldi, üzerinde çalışıyoruz. Uluslararası kurallar çerçevesinde hareket ediliyor. Ülkelerle olan işbirliğimiz kapsamında değerlendiriliyor. Konuyu Dışişleri üzerinden ABD'ye ileteceğiz" dedi.

GİTTİĞİ KADAR

Türkiye'nin yasa dışı Paralel Yapı'ya karşı ciddi bir mücadele içinde olduğunun altını çizen Adalet Bakanı Kenan İpek, şunları söyledi;

İLLEGAL YAPILANMA

"MGK'da alınan karar Başbakanlık ve ilgili kurumlara iletildi. Çalışmalar devam ediyor. Yargıtay içinde de 11 kişi hakkında inceleme var. Nereye kadar gidiliyorsa gidilecek. Asla legal görünümlü illegal bir yapılanma söz konusu olamaz. Bunun adı ne olursa olsun."

Haber Ara