Dolar

32,3397

Euro

35,1175

Altın

2.311,98

Bist

9.079,97

Gülen'in iadesi için ABD'li heyetle ilk görüşme bitti

ABD Adalet Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan dört kişilik heyetle görüşmelere başlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 18:46:04

Gülen'in iadesi için ABD'li heyetle ilk görüşme bitti

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD'den gelen heyetle ilk günkü görüşmeler sona erdi. Görüşme yaklaşık 5 saat sürdü.

AA'nın haberine göre; Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen'in iadesi için ABD Adalet Bakanlığından üç, Dışişleri Bakanlığından ise bir temsilciden oluşan dört kişilik heyet gün gece saatlerinde Ankara'ya geldi.

Heyet sabah saatlerinde Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelere başladı. İki gün sürecek görüşmeler kapsamında bakanlık bürokratlarınca heyete, Gülen'le ilgili gönderilen 4 ayrı iade dosyasına ilişkin bilgiler sunuluyor. Öte yandan Adalet Bakanlığı yetkilileri 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Fethullah Gülen'in emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin önemli delilleri de ABD'li muhataplarıyla paylaşacak.

TÜRKİYE-ABD ARASINDA İADE TRAFİĞİ

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Hükümet, örgütün elebaşı Gülen'in iadesi için ikamet ettiği ABD'ye "acil tutuklama ve iade" talebinde bulunmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Adalet Bakanlığına bir mektup göndermişti.

ABD Adalet Bakanlığı mektupta, Gülen'in iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD'ye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye'ye gelmesini önermişti.

Adalet Bakanlığınca ABD'ye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak Amerika'dan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiye'den bir heyetin ABD'de görüşmelerde bulunması teklif edilmişti.

Türkiye'nin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, bir heyeti Türkiye'ye göndereceğini bildirmişti.

Haber Ara