Dolar

32,5943

Euro

34,7770

Altın

2.415,04

Bist

9.645,02

Gülen'in 'darbe' için verdiği şifreli talimatlar ortaya çıktı

Gülen'in 15 Temmuz'daki darbe girişimi için şifreli talimat verdiği ses kayıtlarına ulaşıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 15:43:09

Gülen'in 'darbe' için verdiği şifreli talimatlar ortaya çıktı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sabah Gazetesi'nin haberine göre 
Uşak Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir operasyon sırasında ByLock kullanıcısı bir FETÖ üyesi olan deniz Tetik'in otomobilindeki flash belleklerden Gülen'e ait ses kayıtları çıktı. Kayıtta Gülen "Darbe dönemlerinde üzerimde delilik belirtileri olur. Sözlerimdeki varyantlardan bunları anlayacaksınız" diyor.

Ses kayıtlarını teknik açıdan inceleyen Uşak Emniyeti, Gülen'in bu konuşmaları muhtemelen daha eski bir tarihte yaptığını, ancak FETÖ'nün bunları 27 Ekim 2015 tarihinde dijital materyal haline getirerek bir darbe talimatı olarak örgüt içinde dolaşıma soktuğunu belirledi.

"HAİDSE OLMADAN EVVEL KEYFİYET VARDIR"

15 Temmuz'da 8.5 ay önce kaydedilen bu konuşmada Gülen "Darbe dönemlerinde üzerimde delilik emareleri olur. Şimdiye kadar bu ülkede her ihtilalden evvel bir ay kadar delirmiş sokaklarda gezmişimdir. Hadise olmadan evvel ruhun zaman üstü bir keyfiyeti vardır. Bu bana ait bir şey değil. Değişik inkılâpları kendi düşünce dünyası ile alakalı gören hemen herkes aynı ruh haletini yaşamıştır. Son hadise münasebetiyle bile belki ben 20 gün 30 gün bir delilik yaşamışımdır. Şu anda da üzerimde bir kısım deliliklerin emareleri var. Zaten siz sözlerimdeki varyantlardan bunları anlayacaksınız" diyor.

'HERKES BANA BİAT EDECEK'

Toplam 26 adet ses dosyasından 23 Ekim 2015 tarihli ses kaydında ise Gülen'in "Eğer ben kuvvetliysem, güçlüysem imkânlar elimde ise herkes bana biat etme mecburiyetindedir" dediği görülüyor.

PKK GÖRÜNTÜLERİ


FETÖ'cü Deniz Tetik'in ev ve arabasında ele geçirilen dokümanlar arasında PKK'nın dağ kadrosunda bulunan teröristlerin görüntülerinin şarkılarla birleştirildiği bir video kaydı da bulundu. Video içeriğinde dağ kadrosundaki PKK'lıların görüntüleri Hozan Beşir isimli şarkıcının Heval şarkısının fon müziğiyle kayıt edilmiş. Uşak Emniyeti, PKK sempatizanlığının yapıldığı söz konusu videonun "algı oluşturmak" için tutulduğunu düşünüyor.

Savcılığa intikal eden ve delil sayılan videonun PKK-FETÖ işbirliği ile ilgisi olduğu düşünülüyor.

Haber Ara