Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Gülen'in bir davasına daha ret

Fethullah Gülen'in, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a açtığı 50 bin liralık tazminat davası reddedildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 14:32:42

Gülen'in bir davasına daha ret

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Talha Aksoy ile Işık'ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

Dava dilekçelerini ve beyanlarını tekrarladıklarını ifade eden avukat Aksoy, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Avukat Cemaloğlu ise dava konusu röportajda Gülen'in isminin zikredilmediğini belirterek, "Yapılan değerlendirmeler kamuoyunda 'Paralel Yapı' olarak bilinen hukuka aykırı oluşumun eylemlerine yöneliktir" dedi.

Cemaloğlu, şöyle konuştu: "Paralel Yapı'ya yönelik eleştirilere karşı 'Ben bunların binde birini tanımam' diyen davacı, daha sonra bütün eleştirilere karşı matufiyet oluştuğu iddiasıyla dava açmaktadır. Eğer davacı 'Paralel Yapı' olarak bilinen yapının bizzat kurucusu ve yöneticisi değilse bunları üzerine almaması gerekir. Aksi takdirde ise müvekkilimizin konuşmaları manevi tazminat doğurmayacaktır. Müvekkilimizin açıklamaları gerçekliğe uygun açıklamalardır. Davacı hakkında şu anda yürütülen birçok soruşturma mevcuttur, yakalama kararı vardır."

Hakim Arzu Esra Kotan, davanın reddine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Işık'ın 6 Haziran 2014 tarihli gazetede yer alan röportajında Gülen'in "Kişilik haklarına saldırıldığı" ileri sürülerek, 50 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara