Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

Gülen'in bedduası tutsun diye kurban kesmişler

Denizli'deki FETÖ soruşturmasında, örgüt üyelerinin 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ liderinin beddualarının tutması 'Duaları kabul olsun, bedduaları tutsun' yazılı kağıttan dua okuyarak kurban kestirdikleri belirlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 12:44:25

Gülen'in bedduası tutsun diye kurban kesmişler

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlayan şirketlere yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden A.K, K.T, İ.A, Ü.A, R.K, T.D, İ.K. ve M.K. tutuklandı.

G.Ç, N.Ç, A.Ö, H.K, M.B, O.T, İ.Ç, Y.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"KURBAN ETLERİ FAKİRLERE DEĞİL YEMEK VE SUCUK FABRİKALARINA''

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada, yemek şirketinin, vatandaşlardan toplanan paralarla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kesilen kurbanların etlerini, kamu kurumlarına satarak, örgüte para aktardığı, stok fazlası etleri sucuk fabrikasına gönderdiği tespit edildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlayan şirketlere yönelik 2015 yılında başlatılan soruşturmada, örgütün Kurban Bayramlarında Denizli'deki kurban kesim yerlerinden biri olan yemek şirketinin, iş adamlarından ve diğer vatandaşlardan alınan kurban hisseleri ile kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmayıp yemek şirketi vasıtasıyla kurumlara satarak, kara para akladığı ortaya konuldu.

Örgütün bir günde yaklaşık 500 büyükbaş hayvan kestirdiği, kesilen kurbanlardan fazla olan etleri Afyon'daki bir sucuk fabrikasına gönderen yemek fabrikasının, et alıp para ödemesi gerekirken, sucuk fabrikasından para alması, örgütün kurban etlerinden çok büyük kazanç sağladığı belirlendi.

BEDDUANIN TUTMASI İÇİN KURBAN KESMİŞLER

Örgütün 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ liderinin beddualarının tutması için hocaları için kurban kestirdikleri, kasabın eline verdikleri "Hocaefendi bundan sonra sıkıntı çekmesin, duaları kabul olsun, bedduaları tutsun, hizmet hareketi tekrar eski günlerine dönsün" diye yazılı kağıttan dua okuyarak kurban kestirdikleri ortaya çıktı.

Sadece bir kurban bayramında kesilerek sucuk yapılmak üzere Afyon'a gönderilen stok fazlası kurban etlerinden 3 milyon lira aldığı ortaya çıkan yemek şirketinin, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı M.Ç'nin akrabalarının da bulunduğu diğer bir yemek şirketi ile usulsüzlükler yaptığı, ihalelerde birbirlerini desteklemek için yüklü miktarda karşılıklı faturalar kestikleri belirlendi.

Haber Ara