Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Gülen'in avukatı Erdemli'nin yargılanmasına başlandı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in avukatlarından Orhan Erdemli'nin 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan yargılandığı dava, sanık olarak yer aldığı 'Futbolda şike kumpası' davasıyla birleştirildi- Erdemli:- 'Bir yıldır hapis yatıyorum. Devletime küsmedim. Her zaman da hizmete hazırım. Bir yıldır bir sürü insanın ifadesi alındı. Hiçbirinde benim adım yok. Adalete inancımdan tahliye b

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-07 17:16:28

Gülen'in avukatı Erdemli'nin yargılanmasına başlandı
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in avukatlarından Orhan Erdemli "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Erdemli ile avukatı katıldı.

Savunmasını yapan Erdemli, FETÖ'yle organik ilişkisi olmadığını belirterek, örgütün avukatlık yapısını yönlendirdiğine dair hakkında tespit bulunmadığını savundu.

Sadece Fetullah Gülen'in avukatlığını yaptığını dile getiren Erdemli, "Avukatlık mesleğini icra etmem suç delili olamaz. Örgüt içinde aracılık yapmadım, kimseye talimat vermedim. 19 yıldır Fetullah Gülen'in avukatlığı yaptım. Ancak hiçbir zaman müvekkilimle özdeşleşmedim, sözcülüğünü yapmadım. Gülen'in adına basın açıklaması yapmadım. Onu veya bu yapıyı övecek beyanlarda bulunmadım. Sadece kişilik haklarına ilişkin konularda mesleğimi icra ettim." ifadelerini kullandı.

Erdemli, 1994'te avukat Fetih Ün'den tevkil yetkisi alarak Gülen'in avukatlığına başladığını belirterek, Gülen'den vekalet almadığını söyledi.

Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'ın 2013 Aralık'ta yanına gelerek Fetullah Gülen'e ait ıslak imzalı vekaletnameyi gösterip artık Gülen'in avukatlığını yapmayacağını, yeni dava almayacağını söylediğini anlatan Erdemli, şöyle devam etti:

"Bundan sonra yeni dava almadım. Bendeki 5-6 davasını da mazeret vererek zamana bıraktım. Benden sonra bu avukatlar Türkiye çapında onlarca büro kurdular. Fetullah Gülen ve cemaatin avukatlığını yaptılar. Başka iş almadılar. Bunlar adeta militanca Gülen'in ve cemaatin propagandasını yapmışlardır. Daha sonra bu örgütle bazı sorunlar yaşadım. Avukatların imamı olarak tanıdığım Aziz Gürcan, 'Siz bugüne kadar başıboş hareket etmişsiniz, bundan sonra bizimle berabersiniz.' dedi. Ona biat etmedik. 'Davalara girmiyor' diye Gülen'e beni şikayet etmiş. 2012'ye kadar Gülen hakkında 30 kitap basıldı. Ben sadece Fetullah Gülen'in isteği üzerine 2 kişi hakkında dava açtım. Ahmet Şık'a, Nedim Şener'e, Hanefi Avcı'ya dava açmadım. FETÖ'cü geçen her kelimeye dava açmamı istediler. 2013 Aralık ayında da beni sözle azlettiler. Bildiklerimi anlatacağımdan korkuyorlardı. İtirafçı fobisi vardı. 'Latif Erdoğan, Nurettin Veren gibi konuşmasın' diye 1,5 sene ortağım Hasan Günaydın ile bana her ay 5 bin lira yatırdılar. O avukatların örgütlendiği derneklerin hiçbirine üye olmadım, toplantılarına gitmedim. Avukat yapılanması, Gülen'in kuruluşlarını, davalarını, iş adamlarını, derneklerini, şirketleri kontrolü altına aldı. Avukat yapısının arkasında benim kanaatime göre Ramazan Akyürek vardı."


- "Milli Görüş kökenliyim"

Orhan Erdemli, Milli Görüş kökenli olduğunu ifade ederek, aralarında doku uyuşmazlığı olduğunu, o avukatlarla anlaşamadıklarını savundu.

O avukatların kendisi gibi insanları karalamaya başladığını belirten Erdemli, "Ben mesleğimi onlara tahsis etmedim. Bir yıldır hapis yatıyorum. Devletime küsmedim. Her zaman da hizmete hazırım. Bir yıldır bir sürü insanın ifadesi alındı. Hiçbirinde benim adım yok. Adalete inancımdan tahliye bekliyorum. FETÖ yöneticisi değilim. Çıkmak için konuşmuyorum, bu devlete ihanet ettikleri için konuşuyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme, Erdemli'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davanın Erdemli'nin İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'de tutuksuz olarak yargılandığı "Futbolda şike kumpası" davasıyla birleştirilmesine karar veren heyet, dosyayı bu mahkemeye gönderdi.


- İddianameden-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Orhan Erdemli'nin, uzun yıllar örgüt elebaşının avukatlığını yaptığı, Gülen ile ABD'de görüştüğü, örgüt yöneticisi ve üyesi olduklarından bahisle haklarında soruşturma yürütülen kişiler ve çok sayıda "ByLock" kullanıcısı ile irtibatlı olduğu belirtildi.

İddianamede, Erdemli'nin "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Haber Ara