Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Gülen'in amcasının oğlu tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında Fethullah Gülen'in amcasının oğlu Dursun Yaşar Gülen'in tutuklandığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-05 03:52:38

Gülen'in amcasının oğlu tutuklandı

Ajanslarda yer alan bilgide; Erzurum'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Fethullah Gülen'in amcasının oğlu Dursun Yaşar Gülen'in de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, Pasinler ilçesi Korucuk mahallesindeki çeşitli adreslere yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen Fethullah Gülen'in amcasının oğulları Dursun Yaşar Gülen ve Lütfü İhsan Gülen'in yanı sıra Ulvi Çelik, Akın Güler, Mutlu Kızıltunç ve Ümit Yaşar Kızıltunç daha sonra Erzurum Adliyesi'ne götürüldü.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Dursun Yaşar Gülen, Ulvi Çelik, Mutlu Kızıltunç ve Ümit Yaşar Kızıltunç 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı. Hakimlik, diğer sanıklar Lütfü İhsan Gülen ve Akın Güler'i, adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı.

 

Haber Ara