Dolar

32,5209

Euro

34,7444

Altın

2.491,37

Bist

9.524,59

Gülen'den İsrail'e İngilizce hizmet

Haber 7 yazarı Taha Dağlı, Gülen örgütünün İsrail'e nasıl hizmet ettiğini yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 08:32:52

Gülen'den İsrail'e İngilizce hizmet

Özelikle Gezi olaylarının ardından Türkiye ile ilgili ne kadar olumsuz haber varsa çoğunun kaynağının Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinenToday Zaman gazetesinin olduğunu yazan Taha Dağlı, farklı zamanlarda yayınlanan haber ve köşe yazılarıyla bunu ortaya koydu..

İşte Taha Dağlı'nın bugün köşesinde gündeme getirdiği o haberler ve köşe yazıları;

Gülen örgütünün İsrail'e olan ilgi ve alakası yıllardır bilinir. İsrail'e “otorite” der, Gazze'deki direniş hareketini “terörist” diye adlandırırlar.

İsrail, 2010'dan bu yana MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a saldırır, bunlar da Fidan karşıtlığında hiç bir zaman İsrail'den altta kalmazlar.

Bunların hepsi bilinir. Ama bir de örtülü olarak yaptıkları İsrail hizmetleri vardır. Orada devreye Today's Zaman gazetesi girer.

Özellikle 2013 Haziran'ındaki Gezi olaylarından itibaren açın bakın İsrail başta olmak üzere Batı medyasına, Türkiye ile ne kadar karalama haber varsa, yarıya yakınının kaynağı Today's Zaman'dır.

İsrail gazetelerindeki Türkiye karşıtı bir çok haberin içerisinde “according to Today's Zaman” ifadesi yer alır.

Bunun onlarca örneği vardır.

Mesela 16 Nisan 2014 tarihli İsrail gazetesi Jerusalem Post'a bakın. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ifadesiyle Hitler ve Mussolini'ye benzetiliyor. İsrail gazetesi bu haberi yayınlarken, Today's Zaman'dan alıntı yapıyor.

24 Temmuz 2015'te yine aynı işbirliği var. Today's Zaman, 17 Aralık süreciyle ilgili Zarrab haberi yapıyor, işin içinde Erdoğan-İran bağlantısı iddiaları var. Yolsuzluğa dair bu yalan haber İsrail'e servis ediliyor ve Jerusalem Post tarafından yine Today's Zaman kaynak gösterilerek yayına giriyor.

Türkiye'nin teröre destek verdiği yalanı Batı medyası tarafından sıkça yazılır. Bunların çıkış tarihleri ilginçtir tam 17 Aralık'tan 1 ay önce Kasım 2013'te başlamıştır bu karalama kampanyası.

Ardından Gülencilerin örgütü tarafından organize edilen MİT tırlarına yönelik operasyonla iftiraya sahte delil katılmıştır.

Today's Zaman, Türkiye ile terör örgütleri DAİŞ ve El Kaide'yi ilişkilendirme çabalarına sayısız destek verdi, hem gazete sayfalarında hem de gazete yazarlarının sosyal medya hesaplarıyla.

İşte yine bir İsrail gazetesi, kaynak yine Today's Zaman, haberde DAİŞ teröristlerine Türk hastanelerinde ücretsiz tedavi uygulandığı yazıyor.

İsrail ile Today's Zaman arasındaki işbirliği sadece haber servisiyle sınırlı değil. Aynı zamanda Today's Zaman bizzat İsrail'in işine gelen haberler de yapıyor.

Mesela İsrail, Hakan Fidan'a hep saldırmıştır, Fidan'a yönelik ithamlarla ilgili Today's Zaman'ın sayısız yayını var arşivlerde.

Mesela Türkiye'de İsraillilerle ilgili yapılan haberler de Today's Zaman'da sıkça yer alır. 14 Ağustos 2014'te Türkiye'de bir gazetenin İsraillilerle ilgili haberi hemen İngilizceye çevrilip Today's Zaman'da yayınlandı ve Today's Zaman resmen İsrail ağzıyla haber yapıp, Türk gazetesini İsrail'e şikayet etti.

Haber Ara