Dolar

32,5937

Euro

34,7959

Altın

2.496,68

Bist

9.437,65

'Gülen bir numaralı şüpheli olarak aranıyor'

Uşak merkezli 5 ilde yürütülen operasyon kapsamında, 'Fetullahçı Terör Örgütü' elebaşı olduğu iddiasıyla Gülen, bir numaralı şüpheli olarak aranıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 02:22:00

'Gülen bir numaralı şüpheli olarak aranıyor'

AA'nın haberine göre; 'Paralel Devlet Yapılanması' iddialarına ilişkin Uşak merkezli 5 ilde yürütülen ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 23 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, Fetullah Gülen'in, 'Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ)' elebaşı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı bildirildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bu sabah 60 adrese yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 23'e ulaştı. İstanbul, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya'da yakalanan 8 kişi de akşam saatlerinde Uşak'a getirilerek, ifadelerinin alınmasına başlandı.

Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturmada, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Yıldırım ve bazı iş adamlarının da aralarında olduğu 18 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Takibe takılmamak için telefonlarını bıraktıkları iddiası

Uşak'ta gerçekleştirilen aramalarda, örgütün üst düzey yöneticilerinin teknik takibe takılmamak için cep telefonlarını bırakarak, kendilerine ait araçlar dışında başka araçlarla şehir dışına kaçtıkları, ayrıca bazı dijital arşivleri de tahrip ettikleri öne sürüldü.

El konulan çok sayıda belge, doküman ve dijital verinin incelenmesi için Uşak Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip oluşturuldu. 

"Himmet" adı altında zorla para toplama iddiası 

Zanlıların 'FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları paraları, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere çıkardıkları iddia edildi.

Söz konusu paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtlarının operasyon kapsamında geçmişe dönük incelendiği öğrenildi.

Zanlıların değişik dönemlerde "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edildi.

Operasyon kapsamında aranan zanlıların kendi aralarında "kod isim" kullandıkları ve belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı ABD'ye elden götürdükleri belirtildi.

Uşak merkezli 5 ilde bazı kuruluş, eğitim kurumları ve iş yerlerinde yürütülen 'Paralel Devlet Yapılanmasına' yönelik operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 41 kişiden 23'ü gözaltına alınmıştı. 

Haber Ara