Dolar

32,5868

Euro

34,6918

Altın

2.523,98

Bist

9.524,59

Gülden Sönmez: Zindanlara el uzatın!

Avukat Gülden Sönmez, 'tüm insanları yalnızca inançlarından ve düşüncelerinden dolayı zulüm altında olan insanlara sahip çıkmaya davet ediyorum' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-24 13:25:53

Gülden Sönmez: Zindanlara el uzatın!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Eski Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in (89) cezaevinde vefat etmesi dikkatlerin Mısır zindanlarına çevrilmesine sebep oldu. Avukat Gülden Sönmez, Sisi rejimi hapishanelerindeki işkence ve 'ihmal' ölümlerine karşı TIMETURK'ün başlattığı kampanyaya destek verdi.

İşte Sönmez'in açıklamaları:

"ZİNDANLARA EL UZATIN"

"Öncelikle Muhammed Mehdi Akif'i bu şartlarda, bu koşullarda kaybetmenin utancı içerisindeyiz. Bütün İslam alemi olarak alimlerimizi, nice değerli insanları Mısır zindanlarına terk etmiş durumdayız. Onlar için yeterince çaba gösterdiğimizi düşünmüyorum. Oysa onlar, Mısır'da Rabia meydanında bu direnişi gerçekleştirirken bütün İslam ümmetinin ve insanlığın onuru, şerefi için böyle bir mücadeleyi ortaya koydular. Hepimizin onurlanmasına vesile oldular. Doğru ve haklı bir mücadele içerisindeydiler ve şehitler verdiler. Bunun yanı sıra binlercesi işkence altında zulüm görüyor. Bugün onlar için yapılabilecek bir çok şey olduğunu düşünüyorum. Belki Muhammed Mehdi Akif'in gidişi, başta Muhammed Mursi ve Muhammed Biltaci olmak üzere zindanlardaki mazlum insanları bir çok değerli Mısırlı alimi, aktivisti, gazeteciyi, üniversite talebesini hatırlamamıza vesile olur.

Biz İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) olarak Mısır'daki 'akrep' hapishanesindeki koşullar ile ilgili bir rapor hazırlıyoruz. Tamamladığımızda kamuoyuna açıklayacağız ve bir takım girişimlerimiz olacak. Ben bu vesileyle Müslüman ve gayrimüslim vicdan sahibi tüm insanları Mısır zindanlarındaki işkencenin son bulması için yalnızca inançlarından ve düşüncelerinden dolayı zulüm altında olan insanlara sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu vesileyle onların sesini duyurduğu için TIMETURK'e de teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki Mısır zindanları şu anda aç bırakılmaktan, dayağa kadar bir çok işkencenin yapıldığı ve her türlü zulmün, baskının uygulandığı hapishanelerdir. Biz bu gerçeği biliyoruz. Sisi yönetimi dahil kimse bunun aksini de iddia etmiyor. Umarım tez zamanda bir şeyler yapıp oradaki insanları kurtarabiliriz."

(FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

mansetturkish

Haber Ara