Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

Gül, seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi?

7 Haziran secimleri sonrasinda Ak Parti'nin ciddi oy kaybıyla birlikte gundeme 11. Cumhurbaskanı Abdullah Gül'ün ne yapacağı merak ediliyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 16:40:32

Gül, seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi?

NEVZAT ÇİÇEK | HABER MERKEZİ

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın çevresinden edinilen bilgiye göre; 7 Haziran Genel Seçim sonrası Meclis Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere bir kısım siyasetçilerle yemek yediği iddia edilmiş ve daha sonra bu iddiayı dile getirenler tarafından bizzatihi yalanlanmıştı.

Gül seçim sonuçlarını ailesi ile birlikte ikametgahına yakın bir akrabasının evindeki yemekte takip etti. Seçim sonuçları açıklanmaya başlandığında Gül kızgınlığını belli etti ve "ben uyarmıştım" dedi. 11. Cumhurbaşkanı Gül, kurucusu olduğu AK Parti'nin tek başına iktidar olmamasını ve aldığı oy oranı ile az milletvekili çıkarmasına üzüldüğünü ama bunun başarısızlık sayılamayacağını ifade etti. Teşkilatın moralinin yüksek tutulmasının önemli olduğunu ve moral bozukluğu durumunda toparlanmanın güç olduğunu, bunun için çalışılması gerektiğini ifade etti. 

HDP'nin Refah Partisi taktiğiyle iyi çalıştığına vurgu yapan Gül, bölgesel bir bloklaşma yaşandığını bunun da en önemli göstergelerinin başında HDP ve MHP'nin birbirine yakın milletvekili çıkarmalarına rağmen oy oranlarının çok farklı olduğunun altını çizdi.

Seçimlerle ilgili özel bir açıklama yapmayacağını yakın yazamanda durumun daha da netleşmesinden sonra konuşabileceğinin altını çizen Gül, yüzde 41 ile çıkarılan milletvekili sayısının geçmişe göre daha az olduğunu ısrarla vurguladı.

Haber Ara