Dolar

32,5475

Euro

34,8883

Altın

2.431,57

Bist

9.645,02

Gül: Huzur bozanlara izin verilmeyecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevi servis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-31 22:13:19

Gül: Huzur bozanlara izin verilmeyecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'yu ziyaretinde, Buca'da Kırıklar Ceza ve İnfaz Kampüsü'nde görevli personeli taşıyan araca sabah saatlerinde terör saldırısı gerçekleştirildiğini belirtti.

Araçta 1'i şoför 10 kişi bulunduğunu ifade eden Gül, menfur, alçak terör saldırısını şiddetle kınadığını, emniyet ve başsavcılığın da konuyla ilgili tahkikatı hemen başlattığını vurguladı.

Olayda can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Gül, "Bir personelimizi az önce hastanede ziyaret ettik. Kendisi ameliyat oldu. Diğer arkadaşlarımız taburcu edildiler. Çok şükür hepsinin durumu iyi." dedi.

"BAŞARILI OLAMAYACAKLAR"

İnfaz koruma personeli ve adliye çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Gül, şunları söyledi:

"Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik verdiği mücadele ortadadır. Türkiye, güven ve istikrar abidesi olarak bölgesinde bir merkeze oturduğu için birçok terör örgütünün hedefine maruz kalan bir ülkedir. Türkiye, istikrar ülkesi olma özelliğini sürdürecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanımız, hükümetimizle asla 80 milyonun huzurunu bozacak terör örgütlerine prim vermeden yolumuza devam edeceğiz. Devletimizin birliğini, bekasını ve milletimizin huzurunu bozmaya çalışan bu tür girişimlere asla izin verilmeyecektir. Çok şükür bayrama girerken daha üzücü bir tabloyla karşılaşmadık. Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen, kötü senaryolar uygulamak isteyenler bu hedeflerinde başarılı olamayacaklar. Terör neyi hedefliyorsa bunu başaramayacaktır."

"BİRTAKIM BULGULARA ULAŞILDI"

Adalet Bakanı Gül, benzer olaylar yaşanmaması için tedbirleri artıracaklarını vurguladı.

Saldırıyı üstlenen olup olmadığı yönündeki soru üzerine Gül, "Henüz üstlenen olmadı ama başsavcılığımız, emniyetimiz bu konuda soruşturmayı sürdürüyorlar. Birtakım bulgulara da ulaştılar, bu hususla ilgili savcılarımız gerekli tahkikatı sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Daha sonra patlama sırasında araçta bulunan cezaevi personeliyle şehit polis Fethi Sekin'in resmi önünde fotoğraf çektiren Gül, "Bu kahramanlar oldukça kimse bu millete diz çöktüremez." diye konuştu.

Haber Ara