Dolar

32,5654

Euro

34,8827

Altın

2.435,61

Bist

9.645,02

Güçlü ekonominin 'Doğuş'una şahitlik ediyor

Doğuş Grubu,300’ün üzerindeki şirketi ve 18 bini aşkın çalışanıyla üstün teknoloji, yüksek marka kalitesi ve dinamik bir insan kaynağı ile hizmet vermeye devam ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-19 14:42:28

Güçlü ekonominin 'Doğuş'una şahitlik ediyor

1951 yılında kurulan Doğuş Grubu otomotiv; inşaat; medya; yeme-içme, turizm & perakende; gayrimenkul ve enerji olmak üzere altı ana sektörde faaliyet gösteriyor ayrıca, mevcut hizmet verdiği sektörlerin yanı sıra teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesini sürdürmekte.

SEKTÖREL AÇILIMLAR

Doğuş Grubu'nun, otomotivde Volkswagen AG ve TÜVSÜD, turizmde Hyatt International Ltd., marinacılıkta Latsis Grubu ve Kiriacoulis Grubu'nun yanı sıra yeme-içme sektöründe de bünyesinde Roka, Zuma ve Oblix gibi markaları bulunduran uluslararası Azumi Grubu ile Amazonico, Ten Con Ten, El Paraguas markalarına sahip Paraguas Group ve e-ticaret alanında Güney Koreli SK Group gibi büyük küresel oyuncularla işbirlikleri ve ortaklıkları bulunmaktadır.

ŞAHENK'İN FELSEFESİ HİZMETE YANSIYOR

ay

Girişimciliği ve daima geleceğe yatırım yapmasıyla iş dünyasında özel bir yeri olan, insanın sermayeden daha önemli olduğuna inanan, Doğuş Grubu'nun ebedi başkanı Ayhan Şahenk. Merhum Şahenk'in "Ülkenize ve halkınıza yararlı olmanın, görevini yapmış olmanın vereceği huzur ve kıvanç, enerji potansiyelinizi yeniden ateşleyecek ve sizi amaçlarınız doğrultusunda yönlendirecektir." sözleri ise ana felsefeyi özetler nitelikte.

4 KITADA 29 FARKLI ÜLKEDE DEVREDE

Doğuş Grubu; yalnızca Türkiye'de değil, 4 kıta ve 29 farklı ülkede hizmet vermeye devam etmekte ve yeni yatırımlar gerçekleştirerek hizmet ağını genişletmekte.
Tarihe Doğuştan İyi Bir Gelecek, Çocuklara Doğuştan İyi Bir Gelecek, Gençlere Doğuştan İyi Bir Gelecek, Topluma Doğuştan İyi Bir Gelecek, Kadınlara Doğuştan İyi Bir Gelecek, Spora Doğuştan İyi Bir Gelecek ile kurumsal sorumluluk faaliyetleri ile ekonomik sosyal, sportif ve kültürel alanlarda da uygulamalara imza atan Grup, sürdürülebilirlik alanında da hizmetlerine ivme kazandırmış bulunuyor.

OTOMOTİV

Sektöründe en geniş marka ve hizmet ağına sahip olan Doğuş Otomotiv, Türkiye'nin lider otomotiv ithalatçısı ve en büyük otomotiv distribütörlerinden biri.Binek araç, hafif ticari araç, ağır vasıta, endüstriyel ve deniz motorları ve soğutma sistemleri alanlarında her biri kendi sektörünün lideri konumundaki 12 uluslararası markanın temsilcisi olan Doğuş Otomotiv, temsil ettiği markaların 80'i aşkın modeliyle geniş bir ürün portföyü sunuyor. Tüm ülkeye yayılmış 520'yi aşkın buluşma noktası, Doğuş Otomotiv'in müşterilerine yaygın ve kesintisiz bir şekilde hizmet sunmasını sağlıyor. Doğuş Otomotiv, ithalat ve distribütörlük alanındaki faaliyetleri doğrultusunda hizmet portföyünü giderek genişletiyor.

İNŞAAT

Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş, 1951'den bugüne inşaat sektöründe gerçekleştirdiği toplam değeri 20,6 milyar doları aşan 208'den fazla alt ve üstyapı projesiyle, dünyanın en itibarlı şirketlerinden biri.
Uluslararası şirketlerle kurduğu ortak girişim ve konsorsiyumlar ile yerini her geçen gün daha da güçlendiren Doğuş İnşaat, yalnızca Türkiye'de değil, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Körfez ülkelerinde de mega projeleri hayata geçirmektedir. Doğuş İnşaat, müteahhitlik şirketlerinin bir önceki yıl elde ettikleri yurtdışı proje gelirlerine göre ENR tarafından her sene belirlenen “Dünyanın En Büyük 250 İnşaat Firması” sıralamasında 2003 yılından beri yer almaktadır.Doğuş İnşaat'ın farklı uzmanlık alanlarını içeren kapsamlı portföyü; 1515 km'lik yol, 43 km'lik köprü ve viyadük, 340 km'lik metro, tünel ve demiryolu, toplamda 3350 MW elektrik üreten 21 baraj ve hidroelektrik santrali gibi altyapı projeleri dışında, metro projeleri kapsamındaki istasyonlar da dahil toplam 3 milyon metre karelik bir inşa hacmine sahip alışveriş ve eğlence merkezi, ofis, yaşam ve endüstriyel alan projelerini de içermektedir. Ayrıca Şirket, Doğuş Grubu gayrimenkul yatırımları kapsamında 2.6 milyon metre karelik inşa alanına sahip bina yapımı gerçekleştirdi.

DOĞUŞ YAYIN GRUBU

Doğuş Yayın Grubu öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle Türkiye'de medya sektörüne yön veriyor.
1999'da NTV ile faaliyetlerine başlayan yayın grubu; TV'den internete, radyodan dijital yayınlara medyanın birçok çok alanında faaliyet gösteriyor. Doğuş Yayın Grubu'nun kurulduğu ilk günden itibaren sürdürdüğü ilkeli yayıncılığı, istikrarı, profesyonel, etik değerlere saygılı, kalite odaklı bakış açısı, takipçilerinin Doğuş Grubu çatısı altındaki markalara duydukları güven duygusunu besliyor.

DOĞUŞ YEME-İÇME, TURİZM VE PERAKENDE

fe

Modern hayatı şekillendiren, sınıfının en iyisi yaşam tarzı markaları bünyesinde bulunduran Doğuş Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu tüketicilerinin yaşamlarına her alanda dokunmak ve değer katmak için çalışıyor.
Yenilikçi bakış açısı ile her zaman daha iyisini yapmayı hedefleyen Doğuş Grubu, farklı sektörlerde hizmet veren şirketlerinin sinerjisinden maksimum fayda sağlamak ve tüketici beklentilerine standartların üstünde çözümler sunabilmek adına yeme-içme, otel ve perakendenin yanı sıra seyahat ve etkinlik yönetimi alanındaki grup şirketlerini 2019 yılında tek bir çatı altında topladı.
Doğuş Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu, dinamik yapısı ve modern hayata keyif katma vizyonu ile gerek yurt içinde gerekse yurt dışında kaliteli markaları tüketicilerle buluşturmaya devam ediyor. Bugün itibari ile 16 ülkede 200'den fazla noktada hizmet veren Doğuş Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu gerçekleştirdiği uluslararası iş birlikleriyle de pozisyonunu her geçen gün güçlendirirken Türkiye için de yeni değerler yaratıyor.

GAYRİMENKUL
Doğuş Grubu, gayrimenkul sektöründe Doğuş Gayrimenkul ve Doğuş GYO şirketleriyle faaliyet gösteriyor.
yüzde 100 Doğuş Grubu'nun sahip olduğu Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme (Doğuş Gayrimenkul), 2006'dan bu yana güven, saygınlık ve kaliteli hizmet anlayışından taviz vermeden, proje yönetimi ve proje geliştirme alanlarında sektörünün en değerli şirketi olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.Doğuş Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki diğer iştiraki Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Doğuş GYO) ise 1997'den bu yana istikrarlı bir büyümeyle portföy büyüklüğünü ve piyasa değerini artırıyor. Doğuş Center Maslak, D-Ofis Maslak,Doğuş Center Etiler – Ofis Binası, Doğuş Center Etiler – Spor Merkezi (D-GYM), Gebze Center – Alışveriş Merkezi, Gebze Center – Otel (Hyatt House Gebze), Gebze Center – Otomotiv Showroom ve Servis (Doğuş Oto Gebze) gayrimenkul yatırım portföyleri ve devam eden yatırımlarıyla Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinden biri olmayı sürdürüyor.

ENERJİ
Doğuş Enerji , enerji sektöründe yatırım, üretim ve elektrik ticareti faaliyetlerinde bulunmaktadır. Toplam 1GW kapasiteye sahip mevcut portföyünün içerisinde; Artvin Barajı ve Hidroelektrik Santrali(332MW), Boyabat Barajı ve Hidroelektrik Santrali(513MW) ve Aslancık Barajı ve Hidroelektrik Santrali(120MW) yer alıyor.

2020 İLK YARI PERFORMANSI

doo

Doğuş Holding A.Ş'nin ilk yarıda konsolide gelirlerinde düşüş oldu.
Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, ''30 Haziran 2020 itibariyle Doğuş Holding'in konsolide gelirleri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11 düşüşle 7 milyar 956 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde 475 milyon TL faaliyet zararı ve 3 milyar 139 milyon TL net zarar oluşmuştur. Doğuş Holding'in toplam varlıkları 30 Haziran 2020 itibariyle 43,8 milyar TL, toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları 31 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir.'' denildi.

Haber Ara