Dolar

32,5234

Euro

34,7384

Altın

2.491,64

Bist

9.524,59

GÜBRETAŞ bitki beslemede çiftçiye katkı sunuyor

Tarımsal verimliliğin sağlanmasında en önemli girdilerden biri olan bitki besleme sektörünün öncü şirketi GÜBRETAŞ, salgın sürecinde daha da artırdığı temposuyla 2020 yılı için belirlediği hedeflerin üzerinde bir performans ortaya koymaya devam ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-03 13:48:17

GÜBRETAŞ bitki beslemede çiftçiye katkı sunuyor

Salgın sürecinde tarımsal üretimin devamlılığı için önemli bir girdi olan bitki besleme ürünlerini kesintisiz olarak çiftçiye ulaştıran GÜBRETAŞ, bilinçli tarımı yaygınlaştırmaya yönelik tarımsal danışmanlık faaliyetlerini de planlandığı şekilde sürdürüyor.

Çiftçinin yanında

GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, tarımsal verimliliğin sağlanmasında en önemli girdilerden biri olan bitki besleme sektörünün öncü şirketi GÜBRETAŞ, salgın sürecinde daha da arttırdığı temposuyla 2020 yılı için belirlediği hedeflerin üzerinde bir performans ortaya koymaya devam ediyor.

Mart ayında gübre tedariki konusunda üreticilerin içini rahatlatan bir açıklama yapan şirket, ilkbahar ekim sezonunda tüm birimlerin yoğun çabasıyla her zaman ürün ve hizmetleriyle çiftçinin yanında oldu.Üretim ve ürün sevkiyatlarını aralıksız sürdürerek yılın ilk yarısında satış miktarlarını geçen yıla oranla artırmayı başaran GÜBRETAŞ, sonbahara yönelik hazırlıklarını yaz aylarında tamamlayarak yeni sezona hızlı bir tempoyla başladı.

Sonbahar faaliyetleri

 GÜBRETAŞ Genel Müdür İbrahim Yumaklı, sonbahar tarım sezonuyla ilgili faaliyetlerine ilişkin şunları kaydetti:

“Mart ayında salgın önlemlerinin alındığı hafta kamuoyuna bir açıklama yaparak, ülkemize de yansıyan koronavirüs salgınında sürdürülebilir gıda erişimi için tarımsal üretimin devamlılığına dikkati çekmiş ve bu süreçte çiftçilerimizin tarladaki emeklerinin hasada dönüşmesi için ihtiyaç duyulan her türlü gübrenin temininde herhangi bir kesinti ve aksaklık yaşatmayacağımızı duyurmuştuk. Tarım alanlarında mayısa kadar devam eden ekim-bakım aşamalarında gübre üretim ve sevkiyatlarını sürdürerek, bu sözümüzde durduk. Üreticilerin de GÜBRETAŞ markasına olan güven ve teveccühü sayesinde yılın ilk yarısında operasyonel yönden başarılı sonuçlara ulaştık.”

GÜBRETAŞ'ın kurumiçinde oluşturduğu çalışma ekibi tarafından hazırlanan Enfeksiyonel Hastalıklar Eylem Planı ile salgına karşı erkenden önlem alıp aksiyona geçen ilk şirketlerden biri olduğunu aktaran Yumaklı, “Bu süreçte tüm çalışanlarımızın ve temasta olduğumuz tüm paydaşlarımızın virüs salgınına karşı alınan tedbirlere titizlikle uymasına ve sağlıklarının korunmasına öncelik verdik. Tüm lokasyonlarımızda gerekli uyarıları ve önleyici ekipmanları tesis ederek salgın risklerinden korunmayı sağladık. Yaz döneminden bu yana da yeni normale geçişle ilgili adımları atarken, virüse karşı tedbirlerimizi aynı hassasiyetle uygulamaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yumaklı, bu vesileyle öncelikle tarıma emek veren üreticileri minnet ve saygıyla anmak gerektiğini belirterek, “Üreticiler, bu zorlu dönemde tarımsal üretimi sürdürmek için büyük fedakarlıklar yaptılar. İnsanların evden çıkamadığı günlerde bile tarla, bağ ve bahçelerinde çalıştılar. Hasat zamanı bu fedakarlığın karşılığını almak isteyen üreticilerin birkaç ürün dışında genelde yüzleri güldü. Buğday, arpa, mısır, çay, şeker pancarından bekledikleri geliri elde eden üreticiler, ayçiçeği ve fındık getirisinden ise fazlasıyla memnun oldular. Salgına rağmen meyve ve sebze üreticileri ihracat nedeniyle gelir açısından olumlu bir dönem geçirdiler.” değerlendirmesinde bulundu.

Yumaklı, Türkiye'de tarımsal üretim faaliyetlerinin hareket kazandığı sonbahar sezonu için gerekli hazırlıkları da yaz aylarında tamamladıklarını belirterek, “Sonbahardaki ekim sezonu için gerekli üretim ve tedarik planlamalarımızı tamamlayarak, Eylül itibarıyla yoğun şekilde Tarım Kredi Kooperatifleri ve bayi sevkiyatlarına başladık. Sonbaharda çiftçilerin ihtiyaç duyacağı her türlü gübre çeşidinin bulunurluğu ve zamanında tarlaya ulaşması için bize düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışıyoruz. Hem katı hem de sıvı-toz gübrelerle sektörün en geniş ürün portföyüne sahibiz. Bu ürünlerimizin içinde bitkiye ve bölgeye özel ürünler de tarımda yüksek verimlik için Türkiye genelindeki çiftçilerin kullanımına sunulmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara