Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

Guantanamo esiri: Bu hücrede çok mutluyum

11 Eylül saldırılarında rol üstlendiği iddiasıyla ABD tarafından Guantanamo'da esir tutulan Halid Şeyh Muhammed tarafından kaleme alınan manifesto Huffington Post tarafından kamuoyuna sızdırıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-19 10:50:42

Guantanamo esiri: Bu hücrede çok mutluyum

Incanews tarafından Türkçe'ye aktarılan manifestoda Halid Şeyh Muhammed kendisi de dahil yüzlerce Müslüman esiri yargılayan mahkeme heyetini İslam'a davet ediyor. 2009 yılından bu yana yazımı devam eden manifesto ise "Guantanamo Körfezi'ndeki Haçlıların Askeri Komisyonuna Bir Mesaj" başlığını taşıyor.

"BU HÜCREDE ÇOK MUTLUYUM..."

Uğradığı işkencelerin ruhunu etkilemediğini ve ruhen esir düşmediğini ifade eden Halid Şeyh Muhammed, "Hücremde çok mutluyum çünkü bedenim tutsak olsa da ruhum özgür. 2003'ten beri süren hücre hapsimde ne üzgün ne de sıkıntılıyım. Çünkü tek, hak olan İlah Allah'la birlikteyim" ifadelerini kullanıyor.

Müslüman ülkelerde devam Batı işgallerini de manifestoda gündemine alan Muhammed, "Yüzlerce Amerikan haçlı askeri kadın ve erkek ABD Ordusu'na katılıyor, son model ordu teçhizatıyla donanıyor, Irak ve Afganistan'da en iyi yemekleri yiyor ve düşmanı olan fakir Müslümanlar günlük ekmek bulamazken onlar Playstation'larıyla oynuyor. Sonra da Amerikan askerleri evlerine dönüyor ve intihar ediyorlar ancak fakir adam, fakir karısıyla, kuru ekmeği ve siyah çayıyla, mutlu kalpler ve ruhlarla yaşıyor."

Batılı ülkeleri kınayan Halid Şeyh Muhammed, özellikle Amerika, İngiltere ve Fransa'nın, yüksek oranda boşanmalar, tecavüzler, adam öldürme, intihar, AİDS, depresyon, iflaslar, kürtaj, uyuşturucu, homoseksüellik, evsizlik, psikolojik bozukluklar ve akıl hastalıkları nedeniyle mahvolduklarına dikkat çekiyor. 

"İSLAMI'N YAYILMASI İÇİN GÜÇ KULLANMIYORUZ"

İslamın yayılması için güç kullanılmasının Kur'an'da yasaklandığını söyleyen Halid Şeyh Muhammed, mahkeme heyetini de İslam'a davet ediyor. Muhammed şöyle söylüyor: "Kutsal Kur'an, dinden döndürmek için güç kullanılmasını yasaklıyor. Hakka ve gerçeğe ulaşmak asla kaslar ve güç kullanarak olmaz, ancak akıl ve irfanla olur. Mücahitlerin, geçmişte İslam'ın yayılması ve gelecekte hüküm sürmesinin kılıçla olacağına inandıklarını söyleyen medyaya inanmayın.

"11 EYLÜL'DE KENDİMİZİ SAVUNDUK"

Muhammed, 11 Eylül saldırılarının, her yasa ve uluslararası kanunun, ülkesi işgal edilmiş insanların ve saldırıya uğrayan kişilerin savunma hakkı olarak uygun göreceği türden bir eylem olduğunu söylüyor.

"Mücahitlerin kafirlerle, onları İslam'a çevirmek için savaştığını söyleyenlere ya da sizin demokrasi uyguladığınız, özgürlüğü savunduğunuz ya da insan haklarını gözettiğiniz için sizinle savaştığımızı söyleyenlere inanmayın. Sizinle, Müslümanlara saldırmanız ve zulmetmeniz, İsrail'i desteklemenize misilleme olarak  savaşıyoruz." diyen Muhammed, medyanın insanları, 11 Eylül saldırılarının neden düzenlendiği konusunda yanılttığını belirtiyor.

"ÇÖLDE BALIK AVLAMAYA ÇIKAN BALIKÇI GİBİSİNİZ..."

Mutluluğun sadece para, müzik, dans ya da sözde özgür bir hayat yaşamakla bulunamayacağını vurgulayan Halid Şeyh Muhammed, Batı'da yaşayanların mutluluğa götüren doğru yolu ıskaladıklarını ve "çölde balık avlamaya çıkan balıkçı" ya da "geyik bulmak için denizin dibine dalan bir avcıya" benzediklerini anlatıyor.

Muhammed, Ekim ayında yazdığı mesajının birer kopyasını askeri mahkeme üyelerine verdi. 36 sayfalık mesaj, 3 bölümün ilki. Henüz tamamlanmamış olan ikinci bölümünde 11 Eylül saldırılarının neden düzenlendiğini ve terörist saldırı mı yoksa savunma eylemi mi olduğunu yazacağını, üçüncü bölümde de "Sözde terörle savaş" hakkındaki gerçekleri yazacağını söylüyor... Son bölümde şu soruların cevaplarının aranacağına işaret ediyor: "Bu savaşlar kimin çıkarınaydı? Savaşlar Amerikan halkını korumak için ve onların çıkarına mı yapıldı? Özgürlüğü ve insan haklarını korumak için mi savaşıldı? Kadın hakları? Ya da bazı bireylerin ve şirketlerin çıkarları için mi savaşlar çıkarıldı? Bu bireyler ve şirketler kim? Bunların ilgi alanları ve çıkarları ne? Bunların silah endüstrisi lobilerine, güvenlik şirketlerine ya da Halliburton şirketlerine çalıştıkları doğru değil mi?"

"SİZİ İSLAM'A DAVET ETMEK BENİM GÖREVİM"

Muhammed mesajında, "Mahkeme heyetindekiler gibi Müslüman olmayan kişilerle, İslama davet etmek için ilişki kurmak benim dini görevim. Sizin İslam'dan haberdar olduğunuzu çok iyi biliyorum. Ancak Allah'ın Kıyamet Günü'nde bu insanları İslam'a neden davet etmediğimi soracağına inanıyorum." diyor.

Haber Ara