Dolar

32,5240

Euro

34,5555

Altın

2.486,97

Bist

9.548,09

Guaido'nun danışmanı gözaltına alındı

Venezuela'da, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun danışmanı Roberto Marrero gözaltına alındı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-22 11:25:25

Guaido'nun danışmanı gözaltına alındı

Başsavcılıktan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Roberto Marrero'nun savcılar ve şahitlerin de katıldığı operasyonla Bolivarcı Ulusal İstihbarat Servisi ajanları tarafından gözaltına alındığı ve tüm sürecin mahkeme kararı ve yasalara uygun gerçekleştirildiği kaydedildi.

Marrero'nun ‘anayasal düzeni bozmak, terörü ve şiddeti teşvik etmek ve devlet başkanına suikast girişimine karışmak' gibi suçlamalarla soruşturulduğu belirtilirken, "Bu Venezuela vatandaşı mahkemeye çıkarılacak ve gerekli hüküm verilecektir" denildi.

'SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ HÜCRE ÇÖKERTİLDİ'

Venezuela Barış, Adalet ve İçişleri Bakanı Nestor Reverol de Marrero'nun gözaltına alınmasına ilişkin devlet televizyonu VTV'de yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırı hazırlığındaki bir hücreyi çökerttiğini söyledi.

Roberto Marrero'nun Venezuela'daki askeri ve adli noktalara saldırmak üzere Kolombiya ve Orta Amerikalılardan kurulan bir suç şebekesi ile ilişkili olduğunu öne süren Reverol, Marrero'nun gözaltına alındığı sırada evinde yapılan aramada para ve silah ele geçirildiğini ifade etti.

ABD'nin yanı sıra birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan Guaido ise Marrero'nun evinde ele geçirilen silahların güvenlik güçlerince yerleştirildiğini iddia etmişti.

Haber Ara