Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Guaido, İsrail'le ilişkilerin dorukta olmasından memnun

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido, İsrail ile ilişkilerin istikrara kavuşturulması için yürütülen sürecin dorukta olduğunu belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-12 14:18:18

Guaido, İsrail'le ilişkilerin dorukta olmasından memnun

İsrail'in "Israel Hayom" gazetesine konuşan muhalif lider Guaido, Venezuela ile İsrail arasındaki ilişkilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Guaido, ülkesindeki Yahudi toplumunun "çok aktif" olduğunu ve Venezuela toplumuna "büyük katkı" sağladığını dile getirdi.

"İSRAİL'LE İLİŞKİMİZ DORUKLARDA"

Ülkesinin Tel Aviv ile olan ilişkilerine değinen Guaido, "İsrail'le ilişkilerimizi düzeltmek için çalışmalara başladık. İsrail ile ilişkilerin istikrara kavuşturulması için yürütülen sürecin dorukta olduğunu bildirmekten dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun 23 Ocak'ta kendisini ülkenin "geçici devlet başkanı" ilan etmesinin ardından Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayla, Filistin'in Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yanında olduğu mesajı verilmişti.

NETENYAHU, GUAIDO'YU TANIDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise ülkesinin Guaido'yu Venezuela'nın "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurmuştu.

Eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İsrail'in 2008-2009'da Gazze'ye düzenlediği geniş çaplı saldırılara tepki göstererek Filistin'e desteğini açıklamıştı. Mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro da eski Devlet Başkanı Chavez'in izinden giderek Filistin'in yanında yer alan politikalar izledi.

Haber Ara