Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

GSS prim borcu yapılandırma başvurusu son gün ne zaman?

GSS prim borcu yapılandırma başvurusu son gün ne zaman? Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren SGK borç yapılandırması için son başvuru tarihi 1 Şubat 2021 olarak açıklandı. Peki GSS prim borcu yapılandırma başvurusu son gün ne zaman? Genel Sağlık Sigortası GSS prim borcu olanlara 30 Nisan 2021’e kadar süre tanılıyor. Bu süreye kadar ana para borcunun tamamının ödenmesi halinde ise bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı tamamen siliniyor. İşte GSS prim yapılandırmaya ilişkin detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-01 17:00:05

GSS prim borcu yapılandırma başvurusu son gün ne zaman?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanlar borçlarının büyük kısmından yapılandırma fırsatı ile kurtulabilirler. GSS prim borcu yapılandırma başvurusu son gün ne zaman? GSS prim borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

GSS prim borcu yapılandırma başvurusu son gün ne zaman? Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren SGK borç yapılandırması için son başvuru tarihi 1 Şubat 2021 olarak açıklandı. Peki GSS prim borcu yapılandırma başvurusu son gün ne zaman? Genel Sağlık Sigortası GSS prim borcu olanlara 30 Nisan 2021'e kadar süre tanılıyor. Bu süreye kadar ana para borcunun tamamının ödenmesi halinde ise bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı tamamen siliniyor. İşte GSS prim yapılandırmaya ilişkin detaylar...

GSS PRİM BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURUSU SON GÜN NE ZAMAN?

Genel sağlık sigortalarında prim borçlarını yapılandırmak için müracaatına gerek yok. GSS borçlularına 30 Nisan 2021'e kadar süre tanılıyor. Bu süre içerisinde prim borcunun ana para miktarını istedikleri gibi (peşin, taksitler halinde, parça parça) ödeyebiliyor. 30 Nisan 2021'e kadar ana para borcunun tamamının ödenmesi halinde ise bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı tamamen siliniyor.

GSS PRİM BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Genel sağlık sigortalarında prim borçlarını yapılandırmak için müracaatına gerek yok. GSS borçlularına 30 Nisan 2021'e kadar süre tanılıyor.

DİĞER YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden (www.ivd.gib.gov.tr) başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akıllı cep telefonları üzerinden vergi işlemlerini 7 gün 24 saat online gerçekleştirebilecek. Mükellefler, yine yapılandırma ödemelerini de online şekilde bu sistemden tamamlayabilecek. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurusu alınan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak yapabilecek.

İnteraktif Vergi Dairesine, www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adreslerinden de erişilebiliyor.

YAPILANDIRMANIN DETAYLARI

● Yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Değişim Oranı) ile güncellenecek.

● Peşin yapılacak ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ı, 2 taksitle ödemede ise yüzde 50'si silinecek.

● 2020 Ağustos ayı ve öncesine ait 60/g kapsamındaki genel sağlık sigortası prim borcu aslının, 30.04.2021'e kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve zammının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

● Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 31.03.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde, GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek

GSS NEDİR?

Genel Sağlık Sigortası, ülke genelinde herkesi sağlık güvencesi içine alan bir sigorta sistemidir. Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar.

18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır. 18 yaşın altındaysanız primler devlet tarafından ödeniyor.

Genel Sağlık Sigortası çalışan ve çalışmayan kesim için ayrı işliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara