Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

GSS prim borcu nasıl yapılandırılır? Son başvuru tarihi ne zaman?

GSS prim borcu nasıl yapılandırılır? Sigortası olmayan vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınarak sağlık hizmetinden yaralanması sağlandı. Prim borcu olanlar da yapılandırma fırsatıyla borçlarının büyük bölümünden kurtulabilirler. Peki GSS prim borcu nasıl yapılandırılır? GSS prim borcu son başvuru tarihi ne zaman? GSS prim borcu yapılandırma için müracaata gerek yok. GSS borçlularına 30 Nisan 2021'e kadar süre tanılıyor. GSS borcu olanlar hastaneye gidebilir mi? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-01 18:01:48

GSS prim borcu nasıl yapılandırılır? Son başvuru tarihi ne zaman?

Milyonlarca kişi yapılandırma fırsatını kaçırmadı. Vergi ve SGK prim borcu olanlar yapılandırma kapsamında borçlarının büyük kısmından kurtuldu. GSS prim borcu olanlar da "GSS prim borcu nasıl yapılandırılır?" sorusunun yanıtını aramaya başladı. GSS prim borcu yapılandırma son başvuru tarihi ne zaman? 

GSS prim borcu nasıl yapılandırılır? Sigortası olmayan vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınarak sağlık hizmetinden yaralanması sağlandı. Prim borcu olanlar da yapılandırma fırsatıyla borçlarının büyük bölümünden kurtulabilirler. Peki GSS prim borcu nasıl yapılandırılır? GSS prim borcu son başvuru tarihi ne zaman? GSS prim borcu yapılandırma için müracaata gerek yok. GSS borçlularına 30 Nisan 2021'e kadar süre tanılıyor. GSS borcu olanlar hastaneye gidebilir mi? İşte GSS prim borcu olanlar için yapılandırma detayları...

GSS prim borcu nasıl yapılandırılır? 

Genel sağlık sigortalarında prim borçlarını yapılandırmak için müracaatına gerek yok. GSS borçlularına 30 Nisan 2021'e kadar süre tanılıyor. Bu süre içerisinde prim borcunun ana para miktarını istedikleri gibi (peşin, taksitler halinde, parça parça) ödeyebiliyor. 30 Nisan 2021'e kadar ana para borcunun tamamının ödenmesi halinde ise bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı tamamen siliniyor.

GSS prim borcu yapılandırma son başvuru tarihi ne zaman? 

Genel sağlık sigortalarında prim borçlarını yapılandırmak için müracaatına gerek yok. GSS borçlularına 30 Nisan 2021'e kadar süre tanılıyor.

GSS borcu olanlar hastaneye gidebilir mi?

Prim borcu olan vatandaşlar 31 Aralık 2021 tarihine kadar sağlık hizmeti almaya devam edecek. Uygulama, devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde geçerli olacak.

GSS nedir?

Genel Sağlık Sigortası, ülke genelinde herkesi sağlık güvencesi içine alan bir sigorta sistemidir. Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar.

18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır. 18 yaşın altındaysanız primler devlet tarafından ödeniyor.

Genel Sağlık Sigortası çalışan ve çalışmayan kesim için ayrı işliyor.

Haber Ara