Dolar

32,5685

Euro

34,8697

Altın

2.435,88

Bist

9.645,02

GSS pirim borçları için müjde

Zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi ve terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede ve gençlerin GSS borçlarını silen 'torba kanun' TBMM'de.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-23 20:49:29

GSS pirim borçları için müjde

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Ki·msesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun i·le Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deği·şi·kli·k Yapılmasına Dai·r Kanun Tasarısı, 65 yaş aylığı alanların, kimin yanında yaşarsa yaşasın, maaşlarını kesintisiz ve duraksama olmadan almasını öngörüyor.

MİLYONLARIN BORCU SİLİNECEK

Kanal İstanbul Projesi için yasal düzenleme getiren tasarı, kentsel dönüşüm kapsamındaki izinsiz yapılara elektrik, su ve doğal gaz bağlanmasını, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesini, zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketlerinin yükümlülüklerinin azaltılmasını, kayıt dışılıkla mücadelede etkinliği artırmak amacıyla 2 bin 610 sosyal güvenlik denetmeni ve sosyal güvenlik denetmen yardımcısı kadrosu ihdas edilmesini içeriyor.

TERÖRİZM FİNANSMANI İÇİN TEDBİRLER

Tasarı terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni tedbirler getirirken, kamu arazisi tahsis edilen turizm şirketlerinin yapması gereken ödemelerin 1 yıl süreyle ertelenmesini öngörüyor.a

Haber Ara