Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

GSS gelir testi son gün ne zaman? GSS gelir testi süresi bitti mi?

GSS gelir testi son gün ne zaman? Milyonlarca kişi SGK prim yapılandırma fırsatından faydalanmak için başvuruda bulundu. Prim yapılandırma GSS prim borcu olanları da kapsadı. Gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız GSS gelir testi yaptırarak GSS prim borçlarından kurtulabilir. Ancak gelir testi için devletin belirlediği bir tarih var. Peki GSS gelir testi süresi bitti mi? GSS gelir testi yaptırma süresi uzatılacak mı? GSS yapılandırma son gün ne zaman? GSS gelir testi için nereye başvurulur?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-31 14:33:46

GSS gelir testi son gün ne zaman? GSS gelir testi süresi bitti mi?

Milyonlarca borçlu yapılandırma fırsatıyla borçlarının büyük bir bölümünden kurtulmak için başvuruda bulundu. Yapılandırılan toplam alacak 101 milyar lirayı aştı ve bugüne kadar 7,4 milyar lira tahsilat gerçekleştirildi. Vatandaşlar 2,1 milyonkişinin yapılandırmaya başvurduğu öğrenildi. GSS prim borcu olanlar da yapılandırma fırsatından yararlanmak için başvuruda bulundu. GSS gelir testi ile eğer gelir düzeyiniz düşük ise GSS prim borçlarınız silinebilir. Peki GSS gelir testi son gün ne zaman? GSS gelir testi süresi bitti mi? GSS yapılandırma son gün ne zaman?

GSS gelir testi son gün ne zaman?

Bakan Selçuk GSS gelir testi son gün ne zaman? sorusuna yapmış olduğu açıklama ile cevap vermiş oldu. Selçuk açıklamasında "GSS sigortalısı olanlardan daha önce hiç gelir testine başvurmayanların ise 31 Mart 2021'e kadar gelir testine başvurmaları halinde GSS primleri, gelir testi sonucuna göre başlangıç tarihinden itibaren güncellenebilecek. Gelir testi sonucunda aynı hanede yaşayan ve aile içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek." dedi. 

GSS gelir testi süresi bitti mi?

GSS prim borcu çıkan ve gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız borçlarını GSS gelir testi yaptırarak sildirebilir. Peki GSS gelir testi süresi bitti mi? Daha önce hiç gelir testine başvurmayanlar 31 Mart 2021'e kadar gelir testine başvurmaları gerekiyor. Son gün 31 Mart 2021 olarak açıklanmıştı. 

GSS gelir testi için nereye başvurulur?

GSS gelir testi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edilmeli.

GSS yapılandırma son gün ne zaman?

GSS prim borçlarının ise 30 Nisan 2021'e kadar peşin veya taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme cezasının ve zammının tamamının silineceğini açıkladı.

GSS prim borçları silinebilir

Sezgin Özcan konu ile ilgili bir köşe yazısında şunları belirtmişti: Daha önce gelir testi yaptırmamış olanlar, 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir testine başvurabilecek. Gelir testi sonucu her türlü gelirlerinin hane içinde kişi başına düşen aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden (1.192,50 liradan) az olması halinde tahakkuk ettirilen GSS prim borçları tescil tarihi itibarıyla silinecek ve borçtan kurtulacaklar.

Bundan sonraki süreçte, sigortalı olarak çalışmadıkları ve genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi sayılmadıkları sürece primleri devlet tarafından karşılanmak suretiyle sağlık yardımı alacaklar.

Gelir testi işlemi nedir, kimler yaptırmaktadır?

Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların prim ödeyip ödeyemeyeceklerini; ödeyeceklerse ne kadar prim ödeyeceğini belirleyen işlem gelir testidir. Bu kapsamdaki vatandaşlarımız genel sağlık sigortalısı oldukları tarihten itibaren ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.

6824 sayılı Torba yasadan önce gelir testi yaptırmak bu kapsamdaki vatandaşlarımız için mutlak zorunluluk idi, primi devlet tarafından karşılanan grup ile birlikte 4 seviye vardı ve vatandaşlarımızın bu 4 seviyeden hangisi içerisinde olduğunun mutlak tespiti gerekiyordu, Torba yasa sonrası mutlak zorunluluk kalkmaktadır. Bu kapsamdaki kişiler gelirinin düşük olduğunu düşünüyorlar ise kendilerine gönderilen tebliğden itibaren bir ay içerisinde, gelir testine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Haber Ara