Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

GSS borcu olanlara 2 Kasım uyarısı

30 Ağustos tarihine kadar gelir testini yaptıran kişilerin Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının yapılandırmasını gerçekleştirmek için 2 Kasım’a kadar SGK’ya başvurması gerektiği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 13:49:09

GSS borcu olanlara 2 Kasım uyarısı

SGK İl Müdürü Ünal Kaya, Genel sağlık Sigortası prim borcu olan kişilerin borçlarının yapılandırılması ve gelir seviyelerine göre primlerinin yeniden hesaplanması için 30 Ağustos 2015 tarihine kadar bağlı oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak gelir testi yaptırdıklarını söyledi.

Borç yapılandırmasından faydalanmak için sadece gelir testi yaptırılmasının yeterli olmadığını dile getiren Kaya, "Gelir testi sonuçları bizim sistemimize düşmeye başladı. Ancak bu sadece yeterli değil vatandaşlarımızın mutlaka 2 Kasım'a kadar bize müracaat ederek bağlı bulundukları ilçelerdeki merkez müdürlüklerimize başvurmaları gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yaptırmış oldukları gelir testi sonuçlarını bizim sistemimizde hangi kategoriye düştüyse güncellenmesi ve borçlarına yapılandırma yapılarak taksitlendirilmesi gerekiyor. Gelir durumuna göre ödeyeceği pirim miktarı değişiyor" dedi.

Kaya, SGK'ya yapılacak başvuru sonucunda prim borçlarının 6-9-12-18 ay taksitle ödenebileceğini dile getirerek, "Birçok vatandaşımız yapılandırma için gelir testi yaptırmalarını yeterli olduğunu sanıyor. Ancak öyle değil. Mutlaka SGK'ya başvurmaları gerekiyor. 2 Kasım'a kadar başvuruda bulunmamaları halinde borçlarını taksitle ödeme imkanından faydalanamayacaklar" diye konuştu.

Haber Ara