Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

Gribe karşı bitki çayları

Uzmanlar gribe iyi gelen bitki çayının tarifini veriyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 08:07:54

Gribe karşı bitki çayları

Grip, virüs nedeniyle üst solunum yollarının iltihaplanmasıdır. Burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, halsizlik, yüksek ateş ve vücudun geneline yayılan ağrılar gribin belirtileri arasındadır. Çeşitler bitkiler ise gribe iyi gelmektedir. Uzmanlar gribe iyi gelen çay tarifini şöyle veriyor;  4-5 bardak suya, birkaç kabuk tarçın, 2-3 top karabiber, birkaç diş karanfil, 1 çay kaşığı toz veya parça zencefil, kabuklu çekirdekli elma parçası, kabuklu çekirdekli limon parçası, varsa kuşburnu atılır ve kaynatılır. Sonra karışımın içine ıhlamur ve nane eklenir. 

EBEGÜMECİ

Grip semptomlarının azaltılmasına yardımcı olan ebegümeci, aynı zamanda öksürük söktürücüdür. Hazırlanışı: Akşamdan bir bardak sıcak suya kurutulmuş ebegümeciyi atın. Sabah süzün ve için. Acil durumlarda sıcak suda 5 dakika bekletmeniz de yeterli olacaktır. 

IHLAMUR

Balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılan ıhlamur çiçeği, terletici ve rahatlatıcı etkisiyle gripten koruyor. Hazırlanışı: Ihlamur çiçeğini 1 bardak suda kaynatın. 10 dakika bekletip içilebilir.

ZENCEFİL

Mikropları öldürücü özelliği olan zencefil, çabuk iyileşmeyi sağlıyor. Hazırlanışı: Kıyılmış zencefil kökünü iki dilim limonla beraber sıcak suyun içine atın. 5 dakika bekledikten sonra süzerek içilir.

PAPATYA

Solunum yolu rahatsızlıklarında tahriş giderici olarak kullanılan papatya, aynı zamanda vücuttaki iltihabı da engelliyor. Hazırlanışı: 3 çorba kaşığı papatyayı kaynayan suya atın. İçine bir tatlı kaşığı nane katın. Dilerseniz bir fincan şeftali ve mandalina suyunu bu karışıma ilave edebilirsiniz. 

MEYAN KÖKÜ

Balgam söktürücü etkisi olan meyankökü, solunum yollarındaki salgıyı seyrelterek boğazdaki tahriş olmasını engelliyor. Hazırlanışı: Kıyılmış meyan kökü üstüne sıcak su dökün ve 5 dakika demleyin. Daha sonra süzerek içilir.

Haber Ara