Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Greve giden makinistler zorla getirtilecek

Fransız yetkililer, grev ve protestoların EURO 2016'yı olumsuz etkilememesi için, çöpleri temizlenmesi amacıyla özel temizlik şirketi ile anlaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 17:12:29

Greve giden makinistler zorla getirtilecek

Paris Belediyesi, başkentte temizlik işçilerinin grevi yüzünden biriken çöplerin temizlenmesi için özel firmalarla anlaştı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yaptığı yazılı açıklamada, ''Bugünden itibaren biriken bütün çöpler temizlenecek. Dün gece 50 çöp kamyonu bugün ilave 30 çöp kamyonu biriken çöpleri toplayacak.'' ifadesini kullandı.

Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies ise Europe-1 radyo kanalına yaptığı konuşmada, taraftarların maçlara gidebilmelerini güvence altına alabilmek için gerekirse makinistleri zorla göreve getirebilecekleri uyarısında bulunarak, ''Onları zorla getirmek gerekirse, biz bunu da yapabiliriz.'' dedi.

Fransa'da demiryolları işçilerinin grevi, ulaşımı felce uğratırken Air France pilotlarının da cumartesi gününden itibaren greve başlayacak olmasının turnuvayı izlemek için Fransa'ya geleceklerin planlarını olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.

Banliyö treni işçilerinin grevinin ise Fransa ve Romanya arasında Stade de France'da bu akşam oynanacak ilk karşılaşmayı izlemek için başkentin banliyösüne yolculuk yapacak binlerce futbolseveri ciddi şekilde endişelendiriyor.

Bu arada bir reklam şirketi, turnuva boyunca başkentin ünlü Champs-Elysees Meydanı'nda ücretsiz Wi-Fi hattı tedarik edeceğini duyurdu.

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını belirtiyor.

Haber Ara