Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

Grev kırıcı nedir? Grev kırıcılığı ne demek?

Grev kırıcı nedir? Maltepe Belediyesi'nde işçilerin başlattığı grev sonrası sokaklar çöp dağlarına döndü. Çöplerin İBB tarafından toplanmaya başlanması ile sendika İBB'yi grev kırıcılığı' ile suçladı. Peki grev kırıcılığı ne demek? Sendika yetkililerinden ve İBB'den konu ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi. İBB çöpleri topladığını kabul ederek grev kırıcılığı yapmadığını vurguladı. Peki grev kırıcılığı nedir? Grev kırıcılığı ne anlama gelir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-27 18:33:32

Grev kırıcı nedir? Grev kırıcılığı ne demek?

Maltepe Belediyesi işiçilerinin greve gitmesiyle sokaklarda çöp yığınları meydana geldi. Sorun bir türlü çözülemezken devreye İBB girdi. İBB'nin çöp kamyonları ve işçileri ile çöpler toplanmaya başlandı ancak bu kez de İBB ile işçiler karşı karşıya geldi. Sendika görevlilieri ve işçiler İBB'yi grev kırıcılığı ile suçladı. Sendika tarafından 'grev kırıcılığı' ile suçlanan İBB "halk sağlığı için çöplerin toplanmaya başladığını" açıkladı. Peki grev kırıcı nedir? Grev kırıcılığı ne demek? Grev kırıcılığı ne anlama gelir?

GREV KIRICI NEDİR?

Grev kırıcı nedir sorusu İBB ile Maltepe Belediyesi işçileri arasında yaşanan gerginlikten sonra internette sıkça aranır oldu.Grev kırcı kısaca şöyle tanımlanabilir: Grevi kırma girişiminde bulunan kimse.

GREV KIRICILIĞI NE DEMEK?

Grev kırıcılığı şöyle tanımlanabilir: Grevin etkisini azaltmak veya tamamıyla yok etmek amacıyla greve uğrayan işverenin veya ona yardımcı olan bir başkasının yasalara göre yasaklanmış hareketlerde bulunması.

EKŞİ SÖZLÜK'TE GREV KIRICILIĞI NE DEMEK

İşi bırakan işçilere gözdağı vermek için dışarıdan getirtilen işçilerdir bunlar. Patronun "3 lirayı siz beğenmiyosunuz ama bak beğenip çalışan var, siz bilirsiniz" demesidir. Mevcut sistem içinde her zaman bulunması gereken, olmazsa olmaz "yedek işçi ordusu"nun minimalize halidir aslında bu kırıcılar. Sistem gereği her insan için her zaman daha kötüsü vardır. İnsana, sürekli ondan daha kötü durumda olan birilerini hatırlatıp haline şükretmesini ve gıkını çıkarmamasını sağlamaktır bu kırıcıların amacı.

Haber Ara