Dolar

32,4930

Euro

34,9307

Altın

2.433,62

Bist

9.716,77

Greta: İklim krizi için üniversite bitirmeye gerek yok

İklim aktivisti Greta Thunberg, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e cevap vererek, 'İklim krizi için üniversite bitirmeye gerek yok' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-24 14:37:39

Greta: İklim krizi için üniversite bitirmeye gerek yok

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Dünya Ekonomik Forum'unda iklim aktivisti Greta Thunberg için "O kim oluyor, baş ekonomist mi?" dedi veGreta'nın henüz üniversiteye bile gitmediği söyleyerek, "Üniversiteye gidip ekonomi eğitimi aldıktan sonra bize ne olduğunu açıklasın" ifadelerini kaydetti.

Konuşmasının sonunda ise bunun bir şaka olduğunu söyleyen Mnuchin'e Greta'dan cevap geldi. ABD'li bakanın sözlerine Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yanıt veren Greta Thunberg isim vermeden paylaştığı 3 farklı mesajda şunları söyledi:

"Ağustos'ta okula verdiğim ara bitiyor. 1,5 derecede kalmak için ayrılan karbon bütçesi, fosil yakıtlara verilen devlet desteği ve yatırımların yeterli olmadığını anlamak için üniversitede ekonomi diploması almaya gerek yok. Ya da bana şunu açıklayın; bu rakamlara nasıl ulaşacağız? Yeni nesillere ve iklim krizinden etkilenen insanlara iklimle ilgili verdiğimiz taahhütleri neden bırakmalıyız."

Greta attığı tweette iklim kriziyle ilgili paylaştığı grafiğe ait rakamların Birleşmiş Milletler Çevre Programı raporuna dayandığını belirtildi.

Haber Ara