Dolar

32,5082

Euro

34,5613

Altın

2.493,58

Bist

9.548,09

Greenpeace: Suudi Arabistan’a yollanan patlayıcılar Yemen’de sivillere karşı kullanılabilir!

Greenpeace’e göre İspanya, Suudi Arabistan’a 300 kutu patlayıcı teslim etti. Organizasyon, patlayıcıların Yemen’deki halka karşı savaş suçlarında kullanılma ihtimalinden dolayı endişeli.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-10 15:50:35

Greenpeace: Suudi Arabistan’a yollanan patlayıcılar Yemen’de sivillere karşı kullanılabilir!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Greenpeace sözcüsü Alberto Stevens, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, "Konuyu İspanya hükümeti ile konuştuk. Silahların satış lisanslarının ihracına ilişkin belgelerin, açık ve net bir şekilde kullanım amaçlı olmadığını belirttiğine dair bize güvence verdiler. Ancak özellikle de Riyad'ın bu konulardaki kayıtlarına baktığımızda, Suudi yönetiminin bu sözü tutacağından oldukça şüpheliyiz" şeklinde konuştu.

Stevens, aynı zamanda İspanyol otoritelere "Yemen'deki savaş suçları ve katliamlarda kullanılma riskinden dolayı Suudi Arabistan'a silah satışına son verilmesi" çağrısında bulundu.

Organizasyona göre İspanya, Britanya ve ABD'nin ardından Suudi Arabistan'a en çok silah satan üçüncü ülke. Bu silahların arasında savaş uçakları, havan topları ve birçok farklı mühimmat var. Stevens, kısa zaman önce yayınlanmış olan bir sivil toplum kuruluşunun raporunu örnek göstererek, İspanya kökenli silahların hem Suudiler hem de Husiler tarafından kullanıldığını ifade ediyor.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara