Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Gram altın mı çeyrek altın mı ?

Gram ya da çeyrek tercih ederken aradaki fiyat makasına göz atmanız lazım. Tek bir kuyumcu ya da bankaya kanalize olmayın....

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-04 19:25:40

Gram altın mı çeyrek altın mı ?

Tasarruflarını değerlendirmek ya da her ay düzenli yatırımla belli bir birikime sahip olmak isteyen vatandaşlar, güvenli olarak gördükleri altına ilgi göstermeye devam ediyor.Altınla ilgili olarak uzun vadede kaybettirmeyeceği düşüncesi yatırımcının hafızasında rasyonel boyutta yer almış durumda.Altına yatırımda bulunan ya da tercih olarak bu yöntemi seçmeye meyilli olanlar bunun gram mı çeyrek mi olacağı konusunda da kararsızlık yaşıyor

Gramda işçilik maliyeti yok

Gram altının en büyük avantajı, işçilik maliyetinin bulunmuyor olması. Çeyrek altın ya da 22 veya 24 gram bilezik altın almak işçilik maliyetinden dolayı satış sürecinde değer kaybına neden oluyor. Gram altın ise kendi değerinde satılıyor.

Çeyrek altında alış satış farkı

Çeyrek altında, genelde düğün sezonunda satış oluyor. Takı olarak rağbet gören çeyrek elde düğün rezervi olarak tutuluyor. Kısa veya uzun vadede yatırımcısına kazanç sağlaması sözkonusu ama alırken ya da satarken yüksek makas aralığı olma ihtimali veya eski yeni tarihli olmasından dolayı biraz fiyat farkı yaşayabileceğinizi de aklınızda tutmanız lazım.

Direnç noktasına tutundu

Gram altına bakıldığında geçen yılın son çeyreğinde başlayan ve bu yılın ilk iki ayında devam eden düşüş trendi toparlanma seviyesine gelmiş görünüyor. 400 bareminde tutunan ve direnç noktası olarak 410'larda seyir kazanan gram altının 400'ün altını pek göremeyeceğini kaydeden finansal uzmanlar altının popülerliğini kaybetmeden önümüzdeki süreçte de zirve yapmasının çok da sürpriz olmayacağı kanaatinde. Gram altın kuyumcularda 1, 2.5, 5, 10 ve 20 gram şeklinde satılabiliyor. Bu da hemen herkesin kendi bütçesine göre altın alıp yatırım yapabileceği de ayrı bir konu.

Kuyumcuları gezin

Bankaların alırken,satarken fiyat aralığını birbirine yakın tutması, aldığınız gram altını satarken daha fazla kazanmanıza kapı aralıyor. Her bankada farklı fiyatlar uygulandığından alış ve satış fiyatı arasındaki en düşük farkın olduğu bankalara yönelmek mantıklı.Elinizde gram altın varsa çok sayıda kuyumcu ya da bankayı gözlemlemeniz fayda sağlar.Gram ya da çeyrek tercih ederken aradaki fiyat makasına göz atmanız lazım.Tek bir kuyumcu ya da bankaya kanalize olmayın.

Haber Ara