Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Göztepe ile Malatya yenişemedi

Süper Lig'in 11. haftasında Göztepe sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-10 17:37:10

Göztepe ile Malatya yenişemedi

Süper Lig'in 11. haftasında Göztepe sahasında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi.

Göztepe ile BtcTurk Yeni Malatyaspor sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Bu sonuçla Göztepe puanını 13'e, Yeni Malatyaspor da 18'e yükseltti.

KARŞILAŞMADAN ÖNE ÇIKANLAR

Süper Lig'in 11. haftasında Göztepe ile BtcTurk Yeni Malatyaspor 1-1 berabere kaldı.

GOL: Karşılaşmanın 9. dakikasında Göztepe öne geçti. Sağ kanatta güzel hareketlerle ilerleyen Napoleoni'nin ceza alanına girerken aktardığı topla buluşan Soner Aydoğdu, meşin yuvarlağı bekletmeden arka taraftaki Serdar Gürler'e aktardı. Serdar Gürler'in vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0. Golden sonra pozisyonda ofsayt olup olmadığı VAR tarafından incelense de gol kararı değişmedi.

14. dakikada Erkan Kaş'tan seken topu önünde bulan Napoleoni'nin ceza sahası dışından attığı şutta kaleci Farnolle güzel bir hamle ile meşin yuvarlağı kornere çeldi.

45+4. dakikada Gassama'nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içinde müsait durumdaki Castro'nun dokunamadığı topu savunma oyuncuları kornere uzaklaştırdı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü Göztepe 1-0 galip bitirdi. İlk devrenin bitiminin ardından hakeme itirazlarda bulunan BtcTurk Yeni Malatyaspor Yardımcı Antenörü Çağdaş Atan sarı kartla cezalandırıldı. 

Müsabakanın 48. dakikasında Serdar Gürler'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Jerome'un vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

GOL: 80. dakikada Göztepe ceza sahası içindeki bir mücadelenin ardından VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen hakem Arda Kardeşler, Berkan Emir'in topa elle müdahalesinden dolayı penaltı kararı verdi. 83. dakikada atışı kullanan Gökhan Töre topu filelere gönderdi: 1-1.

88. dakikada ceza alanı içindeki Gökhan Töre'nin vuruşunda iki direğe de çarpan topu Berkan Emir uzaklaştırdı.

90+2. dakikada Gassama'nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içindeki Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı.

KIRMIZI KART:

Müsabakanın ardından saha içinde Alpaslan Öztürk ile Eren Tozlu'nun arasındaki tartışmanın ardından hakem Arda Kardeşler her iki oyuncuya da sarı kart gösterdi. İkinci kez sarı kartlarını gören iki isim de kırmızı kartla cezalandırıldı. 

İKİ TAKIMIN TEKNİK ADAMI KONUŞTU

Göztepe ve Yeni Matyaspor'un 1-1 berabere kaldığı maçın ardından iki takımın teknik adamları basın toplantısında konuştu.

Maçı değerlendiren Göztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, "Öncelikle taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz, bizi gerçekten çok güzel coşkuyla desteklediler. Maça iyi başladık ve golü de bulduk. İlk yarı bilhassa iyi oynadığımızı düşünüyorum. Top hakimiyetimizin olduğu bir bölümdü ilk devre. İkinci devreye gelince biraz daha topun Malatyaspor'da kalması bizi zaman zaman sıkıntıya soksa da defansif anlamda hiç pozisyon vermeyen bir Göztepe izledik. Bizim oyun anlayışımızı takıma yansıtmak için biraz zamana ihtiyacımız var. Top hakimiyeti ve topun kalma süresi bizde olduğu sürece takımın daha iyi işler yapacağı ortada. İlk devreyi bitirdikten sonra ikinci yarıda bilhassa bir karambol esnasında duran toptan yediğimiz penaltı golü var. Bu bizim adımıza üzücü tabii ki. Onun sonrasında Gökhan Töre'nin pozisyonu var, şansımız yaver gitti. Takımın mücadelesinden ve zaman zaman oyun anlayışından memnunduk. Milli takım arasını iyi değerlendirip daha iyi futbol oynayıp daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" dedi.

"TARAFTARLARA İKİ TAKIM ADINA DA GÜZEL BİR FUTBOL İZLETEMEDİK"

Yeni Malatyaspor Teknik Sorumlusu Murat Şahin de maç boyunca oyunun çok durduğuna dikkat çekerek, "Burada çok iyi oyundan bahsetmek isterdik ama maçın başında gol yeyince oyun çok fazla durdu. Biz içeride ve dışarıda futbol oynamaya çalışan ve galip gelmeye oynayan bir takımız. Oyunun durması bizim tempomuzu yakalamamızı biraz bozdu. Özellikle ilk yarı neredeyse oyun oynanmadı. Taraftarlara iki takım adına da güzel bir futbol izletemedik. Biz yine de bunlara rağmen hem penaltı pozisyonu hem de son dakikalarda Gökhan Töre'nin pozisyonu inanılmazdı. Maçı kazanacak pozisyonları yakaladık ama gol olmadı. Şimdi bir milli takım arasına giriyoruz, sakatlarımız ve cezalılarımız var. İnşallah onların da hepsi milli maçtan sonra aramıza katılacaktır. Fenerbahçe maçına hazırlanıp yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Arda Kardeşler, İsmail Şencan, Alpaslan Dedeş

Göztepe: Beto, Gassama, Alpaslan Öztürk, Titi, Berkan Emir, Napoleoni (Dk. 86 Deniz Kadah), Soner Aydoğdu (Dk. 80 Yasin Öztekin), Borges, Serdar Gürler (Dk. 74 Halil Akbunar), Castro, Jerome

BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mustafa Akbaş, Hadebe, Erkan Kaş, Guilherme, Murat Yıldırım (Dk. 73 Ahmet Ildız), Donald (Dk. 66 Eren Tozlu), Gökhan Töre (Dk. 90+4 Mina), Acquah, Jahovic 

Goller: Dk. 9 Serdar Gürler (Göztepe), Dk. 83 Gökhan Töre (Penaltıdan) (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

Kırmızı kartlar: Alpaslan Öztürk (Maç bittikten sonra) (Göztepe) Eren Tozlu (BtcTurk Yeni Malatyaspor (Maç bittikten sonra) 

Sarı kartlar: Dk. 38 Acquah, Dk. 59 Murat Yıldırım, Dk. 71 Hadebe, Dk. 88 Erkan Kaş (BtcTurk Yeni Malatyaspor), Dk. 60 Soner Aydoğdu, Dk. 67 Jerome, Dk. 82 Berkan Emir, Dk. 83 Borges (Göztepe)

 

 

Haber Ara