Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Gözleriniz sizi ele veriyor

Yeşil gözlüler, sevdiklerini kırmak istemeyen kişiler, kahverengi gözlü kişiler, kendi kendilerine yetebilen insanlar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-16 12:04:42

Gözleriniz sizi ele veriyor

Gözler kişiliği ele verir mi? Ya da kahverengi veya yeşil gözlü olmanız sizin kişiliğiniz şekillenmesinde ne derece etkilidir?

Bu konuda bilimsel olmamakla beraber, göz renginin çeşitliliğine göre kişilerin bazı davranış kalıplarının da benzemesine dayanarak belli sınıflandırmalar da yapılmış durumda.

İşte bunlardan bazıları: 

Mavi: Mavi gözleri olan kişiler çok arkadaş canlısır. İnsanlarla bir arada bulunmayı severler ve yabancılarla kolayca arkadaşlık kurabilirler. Mavi gözlüler, kendilerinden çok emindir. Ne yapması ve yapmaması gerektiğini çok iyi bildiği gibi, neyi isteyip istemediği konusunda hiç kararsızlık yaşamazlar. Bazen biraz bencil oldukları söylenebilir.

Siyah: Olaylar karşısında çok çabuk heyecanlanan, disiplinli, düzenli kişilerdir. Duygu yüklü olan bu insanların, gerek sevgisi, gerek de kindarlığı oldukça çok güçlüdür. Onlar karşılarındaki insanları daima idare etmek isterler. 

Yeşil: Sevdiklerini kırmak istemeyen bir yapilari vardir. Kırıcı olmamaya çok dikkat ederler, çok asabi yaradılış da olmalarına rağmen bu böyledir. Bu yüzden hislerine hakim olmayı bilirler.

Ela : Sezgisel güçleri yüksektir, oldukça hassas bir kalbe sahip insanlardir. Gururlarına olabildiğince çok düşkün kişilerdir, gururları kırıldığı zaman asla ve asla afları yoktur. Aslında çok daha yumuşak başlı, daha anlayışlı olmaları gerekmektedir.

Kahverengi: Kahverengi gözlü kişiler, kendi kendilerine yetebilen insanlardır. İçi boş korkulara, tedirginliklere sahip değildirler. Pek şikayetçi olmazlar ve gereksiz mızmızlanmalar yapmazlar. Ama bir kez içlerindeki mizah yönünü gösterdiler mi insanları kendilerine bağlarlar ve kimse onlardan kolay kolay vazgeçemez.

Haber Ara