Dolar

32,5663

Euro

34,7011

Altın

2.492,62

Bist

9.524,59

Gözaltına alınan Özbekler serbest

İki gün önce İstanbul Emniyeti tarafından yapılan operasyon sonucu Pendik'te gözaltına alınan Özbekistan vatandaşları serbest bırakıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 16:42:53

Gözaltına alınan Özbekler serbest

IŞİD ile ilgisi bulunmayan ve pek çoğu IŞİD'e bağlı "Özbekistan İslami Hareketi" isimli yapının hedefinde olan pek çok kişi iki gün önce gözaltına alınmış ve aralarında çocuk yaştaki şahıslar da dahil onlarca kişinin "IŞİD üyesi" olduğu merkez medya tarafından öne sürülmüştü.

Ancak iki günlük soruşturmanın ardından Özbekistan vatandaşlarının serbest bırakılmasına karar verildi.

Pendik'te yakalanan ve basında “terörist/ Işid üyesi militan” diye gösterilen kişilerin tamamı dün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılırken, İstanbul Göç İdaresi'ne götürülen 25 kişinin oturma izni kontrollerinin ardından evlerine dönebileceği öğrenildi.

İstanbul'daki Türkistanlı mültecilerin IŞİD veya başka gruplarla alakası olmadığı belirtilirken kendi ülkelerindeki dikta rejimlerine karşı siyasi muhalefet yapan, “dini inanç ve düşünce suçlusu” kişiler olduğu kaydediliyor. 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın "misafir öğrenci" uygulamasını kaldırması nedeniyle ikamet izni alamayan ailelerin çocukları için medrese / okul gibi yerler açtığını ifade eden mağdurlara yakın kaynaklar, Türkiye medyasında yer alan "IŞİD kampı" iddialarının tamamen iftira olduğunu savundular.

Haber Ara